Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarımcının Yüzü

Tasarımcının Yüzü

Marcel Wanders; 43 yaşında olan tasarımcı, B&B Italia, Bisazza, Poliform, Moroso, Flos, Boffi, Cappellini, Droog Design gibi Avrupa’nın en önemli çağdaş tasarım üreticilerine koleksiyonlar hazlamıştır. New York Modern Sanatlar Müzesi, Londra V&A Müzesi, Amsterdam Stedelijk Müzesi’nde, Türkiye Haaz Gallery’de de Marcel Wanders Studio imzalı tasarımlara yer verilmiştir.
Son bir kaç yıldır Milano tasarım fuarında da yer alan tasarımcı yeni fikirlerinin yanı sıra son dönemde Puma gibi bir firmanın revizyon süreci için koleksiyon hazırlaması diye giden uzun bir tasarım hayatı var; ne de olsa 43 yaşında aşmış :)))

Tasarımlarının içinde kendi yüzünü de koyarak kendini de bir tasarım objesi olarak kullanması dikkat çekici. Devasa bir oyuncağa benzeyen işlerinin içinde model kulanılacaksa muhakkak kendini kullanmayı tercih ediyor. (Oldukça alaycı ve eglenceli üslüba sahip kendisi)

Markayla kullanıcı arasında bağ oluşturmak ya da Love Mark yaratmak, kullanıcıyla tasarımcı arasında etikileşimin tasarım yoluyla gerçekleştirilmesine iyi bi örnek olarak düşünüyorum. Bizde Haluk Akakçe ve Emel Kurhan (Yazbükey) de bu tür uygulamalara sahipler.
(İyi bir strateji mi? Satar mı? Bana göre satar ;))

Size sormak istedim bir de bigucular! Satar mı, siz nasıl satardınız?

Marcel Wanders’ın ayrıca işlerini ve sitesini altta linkliyorum görmek isteyenlere