Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tacizcilerin Sokaktaki Kurbanları Anneleri Olursa

Tacizcilerin Sokaktaki Kurbanları Anneleri Olursa

Peru'da sokak tacizlerine farkındalık yaratmak amacıyla çekilen video karışık yorumlar alırken geçtiğimiz ayın viral içerikleri arasındaydı.

Bu videoyu izlediğinizde belki ilk yaptığınız sokak tacizlerine karşı verilen cezaların caydırıcılığının Peru’da etkisinin azaldığını düşünmek oldu. Videoyu kiminiz eğlenceli, kiminiz rahatsız edici veya bu ikisinin karışımı şekilde karşıladı.

Olan biteni henüz izlemeyenlere özetlemek gerekirse; video “tacizcilerin sokaktaki kurbanları bu sefer anneleri olursa, ne olur?” sorusuna cevap veren bir nitelikte. Tacizcilerin anneleri, yapılan makyaj ve giydirilen kıyafetlerle oğullarının yanından geçiyor. Oğullarının laf atmasından kısa bir süre sonra onları azarlarken esas kimliklerini ortaya çıkartıyorlar. 

İzlediğinizde tacizcilerin yaptıklarından pişman olmaları için son derece organize bir işleyişin yaratıldığını hissedebilirsiniz. Bazı izleyiciler için sahici gibi duran video, ilk etapta bir tv şovunun parçası gibi de düşünüldü. Sonrasında ise arkasında Everlast markasının olduğu ortaya çıktı. Ya da fark edildi, desek daha doğru olur. Zira, dikkat edilmese de veya bir marka olduğu bilinmese de, videoda defalarca adı görünüyor.

Reklam ve kamu spotu karışımı bir niteliğe sahip video, ilk defa Everlast Peru hesabı üzerinden “Silbale a tu madre” con Natalia Malaga (oficial) başlığıyla paylaşıldı. 23 Kasım’da paylaşılan İspanyolca içerik, 22 Ocak’ta Metaspoon kanalı üzerinden İngilizce olarak yayınlanınca kısa sürede dünya çapında hızla yayıldı.

Eğer bir kadına taciz ediyorsanız ona saygı duymak için annenizden azar yemeyi beklemeyin, ayarında mesajı olan videoyla ilgili yapılan yorumların bir kısmını buradan okuyabilirsiniz. Videoyla ilgili geriye kalanlar arasında Reddit’teki şu yazışmalar da vardı.

Kaynak

Görseller söz konusu videodan alınmıştır.