Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW 2013: Açılış Günü Öne çıkanlar

SXSW 2013: Açılış Günü Öne çıkanlar

SXSW Interactive direktörü Hugh Forrest moderatörlüğünde, oturumlarda öne çıkan konular değerlendiriliyor

10 Mart sabahı yapılan bu ilk değerlendirmede, Forrest’in konukları Fast Company’den Anjaly Murray ve Chic yönetim kurulu başkanı StephanieBurns. Oturumlardaki gibi tek bir konuda derinleme analiz yapmak yerine, öne çıkan ve genel havayı belirleyen temaları anlamamıza yardımcı olacak şekilde sohbet ediyorlar.
Şimdi onların gözünden SXSW Interactive 2013’te öne çıkanlara bakalım.
Dijitalden sosyale, sosyalden gerçek hayata
Teknoloji artık gerçek hayat bağlantılarını kurmakta daha çok kullanılıyor Airbnb iş modelini evde yapılan yemeklerle birleştiren Melba örneğinde olduğu gibi. Airbnb ile evinizi tanımadığınız misafirlere kiralayorsunuz, Melba ile evinizde o akşam pişireceğiniz yemeğe katılım için tanımadığınız insanlara bir nevi ihale açıyorsunuz.
Mal sahibi olmaktan deneyimsahibi olmaya
Hangi yaşta olursanız olsun, arkanızdan yeni bir nesil geliyor ve size oranla, bir şeye sahip olmaya çok daha az değer verecek. Daha sonra da önünüze geçecek ve bir şeyi satın almak yerine onun getirdiği deneyimi satın alacak. Biz, “almak yerine kiralamak mantıklı” derken onlar “kiralamak yerine (mecazi anlamda) bi’tur binmek mantıklı’ diyecek. Hatta kiralama gerektiren durumlarda üyelik (subscription) modellerine yönelecekler. Bkz. car2go
Sanal objelerden gerçek objelere
Nike FuelBand ve 3B baskı teknolojisi bunun en yeni örnekleri.Ayrıca bkz.giyilebilir teknoloji.
Özellikle 3B baskı teknolojisi, SXSW Interactive 2013’te en çok ilgi gören, hatta sanayi devriminden sonraki hamle addedilen konu.
Ölçen cihazlardan geri bildirim yapan cihazlara
Google’ın konuşan ayakkabıları verianalizi ve “kendine has bir insan karakteriyle” sizinle iletişim kuruyor.
Üniversite terk girişimcilerden üniversiteli girişimcilere
Amerika’da üniversite öğrencilerinin %15’i mezun olunca bir şirkete girip çalışmak yerine kendi şirketini kurmayı planlıyor. Hatta biraz cesur bir tahminde bulunacak olursam; budurum, ileride kendi işini kurmayı planlayabilen gençlerin üniversiteye hıç gitmemesine kadar gidiyor,diyebilirim.
Sosyal ağlarda profil ortaklığından içerik ortaklığına
Sosyal ağlarda genelden nişe doğru bir yönelim görmüştük. Şimdi ise profilleri birbirine daha çok benzeyen, daha çok ortak noktası olan insanların oluşturduğu sosyal ağlardan ziyade,ilgi alanları benzeşen insanların oluşturduğu sosyal ağlar artık daha önplanda olacak. Kendimize benzer insanlarla buluşma döneminden, sevdiklerimizi seven insanlarla paylaşma dönemine doğru yolculuğumuz devam ediyor.
Bigu’da ve #bigusxsw etiketiyle Twitter’da SXSW Interactive’i takibe devam edin!