Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürücüsüz Araçların Gözünden Londra Manzarları

Sürücüsüz Araçların Gözünden Londra Manzarları

The New York Times ve ScanLAB ile hazırlanan kısa video, sürücüsüz araçların dünyayı nasıl gördüğünü Londra üzerinden gösteriyor.

Sürücüsüz araçlar Google, Apple ve Tesla gibi isimler tarafından farklı tekniklerle geliştirilmeye devam ediyor. Tesla’nın otopilot özelliğini de içeren 7.0 güncellemesi geçtiğimiz hafta ABD’den sonra Avrupa’yla beraber Türkiye’de de yayınlandı. Google, Google[x] çatısı altında sürücüsüz araçları test ediyor ve çevreyi algılama konusunda yapay zekayı eğitiyor.

Bu araçların ortak yönü, dünyayı algılama biçimleri. Her ne olursa olsun araçların çevresini algılama mekanikleri aynı. Organik gözleri olmayan bu araçlar anlık olarak 3 boyutlu tarama yaparak objelerin formlarını yapay zihinlerinde modelliyorlar. Ve böylece zihnimizde şekillenmeyecek formlar, araçların sunucularında varoluyor. Aynı dünyayı yaşıyor olsak da dünyayı birbirimizden farklı görüyoruz.

3 boyutlu tarama ve modelleme yapan ScanLAB‘in The New York Times için hazırladığı video da sürücüsüz araçların dünyayı nasıl algıladığını ve şehri nasıl gördüğünü sorguluyor. The New York Times’ın konu üzerine hazırladığı makaleyi destekler nitelikteki video, algının ve farkındalığın insan üzerindeki etkisine dahi dokunabilecek önermelere gebe bir iş ortaya koyuyor.

Görsel; The New York Times, Vimeo