Elle çizilmiş iç mekan çalışmalarının büyüsü bir başka oluyor. Japon sulu boya tekniğini de göz önüne alırsak bu konuda Japon sanatçıların biraz daha avantajlı olduğunu görebiliyoruz. Örneğin mimar Honami Enya, Japon hamamı illüstrasyonlarıyla geniş kitlelerce tanınmaya başladı. Bulgar mimar ve illüstratör Boryana Ilieva ise Floor Plan Croissant projesinde unutulmaz filmlerin set tasarımını ve iç mimarisini sulu boya olarak çizmiş ve herkesin ilgisini çekmişti. Şimdi yine bir mimarın sulu boya iç mekan çalışmaları karşımızda.
Seyahatleri ilham kaynağına dönüştürmek
Tokyo’da çalışmalarını sürdüren mimar Kei Endo, otel odalarının ayrıntılı diyagramlarını çiziyor. Bu sulu boya çalışmalarında yer verdiği detaylarla herkesin dikkatini çekmeyi de başarıyor. Kat planları ve renk paleti nefis. Üstelik kat planlarında saç kurutma makinelerinden sabun şişelerine ve diş fırçalarına kadar detayların hem üstten hem de başka açılardan görünümlerine yer veriyor. Toshima’daki Hotel Siro ve The Okura Tokyo gibi popüler mekanlara yer verdiği seride; Kei Endo’nun ne kadar dikkatli bir tasarımcı olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki mekan, konfor unsurları ve kiracıların ihtiyaçlarının odanın her santimini nasıl etkilediği konusunda inanılmaz dikkatli.
Endo’nun çizimlerinde hiç bir belirsizlik yok, her şey tam doğrulukla ve açıklıkla kayıt altına alınmış. Tasarımcı izleyiciyi nesnelerin ve demirbaşların amaçları hakkında da bilgilendiriyor. Çizime başlarken mürekkepli/tükenmez kalemle odanın iskeletini oluşturuyor. Boşluktaki objelerin isimlerini tanımlamak için oklar çıkarıp açıklamalar ekliyor. Ardından sulu boya fırçasını eline alarak renklendirme aşamasına geçiyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Endo, seyahat temelli bu çalışmalarının yanı sıra yiyecekleri, özellikle de tatlıları bu yaklaşımla dekonstrüksiyona tabi tutmaya başlamış. Bu çalışmalara internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.
Görsel: Instagram