Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeniden Kullanılabilir Pedler İçin Temizlik Kiti [Redesign Everything Kazananı]

Yeniden Kullanılabilir Pedler İçin Temizlik Kiti [Redesign Everything Kazananı]

Yıkanabilir bambu kumaş pedler için etkili bir temizleme seti sunan Looop Can, kadınların kültürel tabular ve kuraklık nedeniyle yaşadığı zorlukları hafifletmeyi amaçlıyor.

Dünyada tamponların, menstrual kapların ve regl ıle alakalı hemen hemen her şeyin tabu olarak kabul edildiği bölgeler oldukça yaygın. Looop Can’ın misyonu, kültürel ve söylemsel engellerle karşı karşıya olan ve mali imkanları sınırlı olan 12 ila 24 yaş arası “regl olanların” insani yaşam koşullarını korumak. Daha da önemlisi bu kitler, suyun kıt olduğu bölgelerde regl döneminde yaşanan sıkıntıları hafifletmek için tasarlanmış.

Şu anda mülteci kamplarında kullanılıyor

2023 yılında geliştirilen Looop Can ve Looop Container, yeniden kullanılabilir adet pedleri için tutumlu ve taşınabilir temizlik kitleri olarak tanımlanıyor. Öte yandan kitlerle birlikte kullanıcıya yeniden kullanılabilir pedler de teslim ediliyor. Regl olanların finansal kısıtlamalar, kültürel tabular ve sanitasyon tesislerine sınırlı erişim karşısında regl dönemlerini güvenle yönetmelerini hedefliyor. Kaldırma kuvveti sayesinde su kullanımını en aza indirerek 500-700 ml su ile etkili temizlik sağlıyor. Enjeksiyon modellemeyle yaratılan polipropilen plastik yıkama parçaları ve beraberinde gelen bambu kumaş pedleri de dahil olmak üzere setin maliyeti 3-5 £ civarında. Beş yıla kadar dayanacak şekilde tasarlanan bu kit, şu anda kamplarda kimlik onayı bekleyen mültecilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Looop Can, Redesign Everything Challenge’ın bu yılki 11 kazananında biri oldu. Yarışmanın tüm kazananlarına buradan göz atabilirsiniz. Looop Can’in internet sitesine ise buradan erişebilirsiniz.

Görsel: Redesign Everything