Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stresten Eriyen İnsanlar

Stresten Eriyen İnsanlar

Amy Xu, Melt Down adlı kısa animasyonuyla stres karşısındaki tepkilerimizi görselleştiriyor ve gerçeküstü bir evrenden bize ayna tutuyor.

Stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası. İnsan stresli hissettiğinde bunun sağlığına ne gibi etkileri olduğunu düşünmek bile stres yaratıyor. Dolayısıyla stres, kısır döngü yaratıyor ve insanı hepten yiyip bitiren bir etki yaratıyor. Animasyon sanatçısı Amy Xu duygularımıza Melt Down adlı animasyon kısasıyla tercüman oluyor. Animasyonda stres oldukları zaman eriyen insanları görüyoruz. Başka bir deyişle gerçeküstü bir evrende kendi yansımamızı izliyoruz.

Tanıdık geliyor mu?

Melt Down, bir badana ustasının boyasını döktüğü için dışarı çıkıp boya almak zorunda kalan çekingen bir çocuğun etrafında dönüyor. Onun için dış dünya ve başkalarıyla etkileşim kurmak başlı başına bir stres. Daha sonra çocuğun yolu sokakta başka stresli insanlarla kesişiyor. Her bir karakter talihsiz olaylar sonucu strese giriyor ve başka bir şeye dönüşüyor. Kimi eriyen kafasını kaldırıma vuruyor ve sonunda da kafasını oracıkta terk ediyor. Kimiyse otomobile dönüşüp gitmeye çalıştığı inatla yere varmaya çalışıyor. Sonuçta herkeste nafile bir çaba, herkeste bir erime ve delilik.

Amy Xu, stres anlarındaki öfke, endişe ve mutusuzluğu harika bir görsel estetikle tasvir etmiş. Özellikle otomobile dönüşen kadın bence bunun en güzel örneği. Animasyon çok özgün bir çizgiye ve estetiğe sahip. Aynı zamanda da kendi hayatlarımız üzerine tekrar düşünmeye itiyor bizleri.

Stresten Eriyen İnsanlar

Amy Xu kendi görsel çizgisini, modern piyasa animasyonlarıyla Avrupa yapımı animasyonlar arasında bir yerde tutuyor. Temiz grafiklere sahip ticari animasyonun grafik tasarım yönünü seviyor. Aynı zamanda Fransız tarzında karikatür benzeri bir çizgi ve stilize tiplemeler de ona ilham veriyor.

Melt Down’u tamamlamak 16 ay sürmüş. Amy Xu revizyonların çoğunu, prodüksiyon öncesi yani ilk 4 ayda yapmış. Fikrini netleştirmek ve açık bir şekilde göstermek en zor tarafıymış. İzleyicinin ne anlama gelmesini istediği şey ile muğlak kalmasını istediği şey arasında bir denge kurmak istemiş.

Sanatçının çalışmalarını, Facebook profili ve Instagram’ı aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Stresten Eriyen İnsanlar Stresten Eriyen İnsanlarc Stresten Eriyen İnsanlar

Görsel: Vimeo