Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Starbucks Facebook’un En Sevilen Markası

Starbucks Facebook’un En Sevilen Markası

Facebook pazarlamacılar için hem bir nimet, hem bir muamma. Zuckerberg Beyefendi Beacon adlı projesini -henüz elinde patlayacağını bilmeden- tanıtırken medyada yüz yılda bir olan değişimlerden birinin yaşanmakta olduğunu söylemişti. Bunu hala kanıtlayamadılarsa da hazırlıklarının Google’ı tedirgin ettiğini tahmin etmek zor değil, çünkü Google’ın gücü indekslediği internet sitelerinden geliyor. Facebook içinde olanlarsa Facebook’ta kalıyor, Google’ın hükmü orada geçmiyor. Facebook da tüm yatırımını trafiğini kendi içinde çevirmek üzerine kuruyor. Yakında küçük ortağı Microsoft’un Bing’ini de arama motoru olarak yerleştireceklermiş ve sadece kişileri değil, Facebook içinde her şeyi arayabilecekmişiz. Facebook’un internetin yerine oynadığını hiç düşünmemiştiniz değil mi?

Neyse, haberimizi konusu başka. Facebook’ta Fan Pages – Hayran Sayfaları var biliyorsunuz. Ünlülerin, markaların topluluklarını yönetmesi için bulunan FB yöntemi bu. Bu hayran sayfalarından bir tanesi de Facebook Marketing Solutions. Pazarlamacı ya da reklamcıysanız buraya mutlaka üye olun. Facebook içindeki doğru pazarlama örneklerini ve neler yapabileceğinizi anlatıyor kısaca bu grup.

Bu grubun az önce yaptığı duyuruya göre Starbucks sayfası, tam 3.664.257 adet hayrana ulaşarak FB’nin en popüler markası haline gelmiş. “Become a fan” ve “Event Engagement Ads” uygulamalarını kullanarak da üye sayısını arttırmış Starbucks, Facebook’un gururla söylediğine göre.