Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Staj yapmak İsteyenler Yaratıcı Yönetmene Mesaj Atsın

Staj yapmak İsteyenler Yaratıcı Yönetmene Mesaj Atsın

Havas New York, stajyer arayışı için başlattığı açık hava kampanyasında yetkili yaratıcı yönetmen Harry Bernstein'in iş numarasını vererek genç reklamcıları fikirlerini paylaşmaya çağırdı.

Büyük reklam ajanslarında staj yapmak büyük bir şans. Sadece başarılı bir özgeçmiş yeterli olmayabiliyor, pek çok genç ve yetenekli reklamcı adayı arasından fikirlerinizle sıyrılmanız gerekebiliyor. Havas New York’un stajyer arayışı ise klasik yöntemlerden farklı bir yol izliyor ve adayları doğrudan yaratıcı yönetmen ile iletişime geçmeye davet ediyor.

New York City çapında pek çok panoda ve 14 üniversite kampüsünde yer alan posterlerde Havas New York yaratıcı yönetmeni Harry Bernstein‘in telefon numarası görülebiliyor. Posterlerde el yazısı bir font ile  “Senin işe, benim fikirlere ihtiyacım var. Bana mesaj at.” mesajıyla birlikte Bernstein’in telefon numarası veriliyor. Bunun Havas’ta bir staj şansı olduğuna uyanan genç reklamcılar, dünyayı daha iyiye doğru değiştirecek güçteki fikirleriyle Bernstein’e ulaşabiliyorlar.

havas_harry bernstein_havas nyc_abd_staj programı_bigumigu

Bernstein’in Yanıtlayacağı Mesajlar

Staj şansı sadece yaratıcı bölüm için geçerli değil. Hangi bölümden olursanız olun, sağlam bir fikirle başvuru yapabiliyorsunuz. 11 Nisan’a kadar tüm mesajlar bizzat Bernstein tarafından cevaplanacak. İlk mesajlarda “Merhaba, naber?” türünde başlayan iletişimin karşıdaki kişinin merakı ve brief’i anlama isteğiyle derinleşmesi bekleniyor. Süreç sonunda gelen mesajlar arasından seçilecek 40 aday Havas New York’ta Haziran ayında başlayacak olan 10 haftalık staj programına davet edilecek.

Adweek’in haberine göre 917-324-1034 numaralı telefon, renkli kişiliğiyle tanınan Bernstein’in gerçek iş numarası. Geçtiğimiz yıl Havas’a satılan, sosyal medya ve dijital reklam ajansı The 88’in kurucusu olan Bernstein normalde numarasını paylaşmayı sevmediğini ve bu durumun onda biraz kaygı yarattığını da belirtiyor. Ancak DM veya arama yerine SMS ile daha gerçek ve kişisel bir iletişim kurulabildiğini, bu nedenle bu yolu seçtiklerini ve metin mesajı üzerinden doğal bir şekilde iletişim kurabilecek güçlü kişilikleri aradıklarını da sözlerine ekliyor.

havas_harry bernstein_havas nyc_abd_staj programı_bigumigu

havas_harry bernstein_havas nyc_abd_staj programı_bigumigu

havas_harry bernstein_havas nyc_abd_staj programı_bigumigu

Görsel: Adweek