Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify’da İstemleri Çalma Listesine Dönüştüren “AI Playlist” Özelliği

Spotify’da İstemleri Çalma Listesine Dönüştüren “AI Playlist” Özelliği

Spotify, kullanıcının eşsiz yazılı istemlerinden yapay zekâ ürünü ultra kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturan "AI Playlist" özelliğini bazı ülkelerde kullanıma sundu.

Spotify’ın AI Playlist özelliği, beta olarak premium kullanıcılara sunulmaya başladı. Fakat şu an için yalnızca Birleşik Krallık’taki ve Avustralya’daki Android ve iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Önümüzdeki aylarda ise aşamalı olarak daha fazla kullanıcıya açık hale gelecek.

Peki bu yeni özellik, tam olarak nasıl bir fark yaratıyor? Diyelim ki bugün bir duygu kasırgası içindesiniz. Sevgilinizden ayrıldınız ama yatağa çakılmak yerine tuhaf bir şekilde evinizi köşe bucak temizlemeye motive oldunuz. Böyle bir ruh hali içindeyken size hangi çalma listesi eşlik edecek? İşte Spotify’ın AI Playlist özelliği tam olarak bu gibi durumlarda yardımınıza koşacak. Kusursuz bir liste oluşturmak için ekran başında oturup uğraşmak yerine listenizin yapay zeka tarafından anında oluşturulmasını sağlayabileceksinşiz.

“Kendimi ana karakter gibi hissettirecek bir çalma listesi oluştur”

Tipik “önerilen şarkılar” listesinin aksine, AI Playlist geçici ruh halinize ve o anki duygularınıza uyum sağlamak için istemlerinizi temel alıyor. Örneğin trigonometri çalışırken zihninizi açacak bir çalma listesi, yatakta kahvaltı için özel çalma listesi, ilk buluşma için rahatlatıcı bir liste isteyebilirsiniz. “Bana, beynimi sıcak bir şekilde kucaklayacak bir bağımsız folk müzik listesi oluştur” şeklinde eşsiz yazılı istemlerde bulunabilirsiniz.

İstemlerinde, türlerin ötesine geç; duygularını, aktivitelerini ve hatta emojileri işin içine kat!

Peki AI Playlist özelliği nasıl kullanılıyor? Android veya iOS’taki Spotify mobil uygulamanızdaki “Kitaplığınız”a gitmeniz ve artı düğmesine dokunanız yeterli. AI Playlist beta sürümünün sunulduğu ülkelerdeyseniz yeni “AI Playlist” özelliği burada karşınıza çıkacaktır.

Yazılı istemlerinizde son derece spesifik olabilir, türlerin ötesine geçebilir ve bunun yerine duyguları, etkinlikleri ve hatta emojileri işin içine katabilirsiniz. “Kendimi bir filmin ana karakter gibi hissettiren bir çalma listesi oluştur” veya “Gün batımında yoga akışı için çalma listesi oluştur” gibi istemlerde bulunabilirsiniz. Oluşturulan çalma listesinden memnun kalmazsanız, ChatGPT ve benzerlerinde yaptığınız gibi araçla sohbet ederek oynatma listesinin ayarlarını hassaslaştırabilirsiniz.

Görsel: Spotify