Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Medyada Olan Biteni Görselleştiren Bulut

Sosyal Medyada Olan Biteni Görselleştiren Bulut

The Listening Cloud, bilindik sosyal medya takip motorları gibi etkileşimleri takip ediyor ama bir bulut üzerinde görselleştiriyor.

İnternet ortamında veya bilgisayar hafızalarında saklamak yerine artık bilgi ve dökümanları bulutta saklıyoruz. Santa Monicalı ajans RPA ise Facebook, Twitter gibi ağların datalarını daha elle tutulur gösterebilmek ve bunun için de bulutu fiziksel hayata taşımak istiyor; The Listening Cloud’u yaratıyorlar.
The Listening Cloud, sosyal medyada olan biteni gerçek zamanlı olarak görselleştiriyor ama bunu bir ekranda grafiklerle değil de gerçek bir bulutla yapıyor. Atılan tweetler, kullanılan #’ler, beğeniler ve yorumlar gibi bilindik bir sosyal medya ajansı raporlamasında kullanılan tüm etkileşimler bu bulutun takip ettiği ve gerçek zamanlı olarak görselleştirdiği bilgiler. Bir internet arayüzünde ise insanlar bulutun neyi dinleyip izlediğini takip edebiliyor, böylece ışık, şimşek gibi bulut tepkilerinin hangisinin hangi sosyal medya etkileşimini ifade ettiğini görebiliyor. Uygulama Twitter, Facebook ve Instagram API’ını kullanıyor.
RPA’in kendi ofisinde duran bulut da ajansın kendi müşterileri gözünde devamlı bir merak uyandırıyor. Geliştirenler ajansın yaratıcı ve teknolojik departmanlarındanBradley Stone, Perrin Anderson, Hobart Birmingham ile Dave Brezinski.
Bu da yapım aşaması: