Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Değişim ve Sosyal Teknoloji için Things Kamp 2015

Sosyal Değişim ve Sosyal Teknoloji için Things Kamp 2015

Things, topluluğunu teknoloji ve değişimin içinde yaşayan konuşmacılarla buluşturuyor.

9 ay önce yola çıkan toplum faydası için teknoloji ve çevrel etkenlerin değerlendirme topluluğu Things, geride bıraktığı projelerinden sonra bir günlük nefes alacakları kamp organize ediyor. Temmuz’da yola çıkan ekip 9 Ekim’de Kick-off etkinliğini düzenleyerek sosyal teknolojiyi sosyal değişim için nasıl kullanabileceklerini tartışmaya başlamıştı. 12 – 14 Aralık tarihinde ise düzenlenen Hackathon ile 6 proje toplumun farklı noktalarında sosyal fayda üretmek için fikir geliştirmişti.

Tüm bu yolculuğun sonunda Things, bu kez İstanbul Bilgi Üniveristesi Santralistanbul’da 11 Nisan tarihinde bir kamp hazırlıyor. Aktivistler, hacker’lar, maker’lar, Sivil Toplum Kuruluşları ve farklı disiplinlerden gelip sosyal faydayı önemseyen herkesi Things Kamp 2015‘e ve davet ediyor.

Etkinliğin teması da konuşmacı yelpazesi de farklı disiplin ve teknolojilerden beslenerek olgunlaşıyor. Etkinlik programı, The Mozilla Foundation’dan Michelle Thorne’un konuşmasıyla başlıyor. Ardından Things çatısında gelişen projeler ve üretimler yer alıyor.

Öğleden oturumları ise çoklu disiplinle çalışmanın günümüzdeki yerini gördüğüm bir tabloya dönüşüyor. Konuşmacıların bazıları; Yalçın Pembecioğlu (Bigumigu), Alemşah Öztürk (41? 29!), Barış Büyükakyol (Hackerspace Istanbul), Bager Akbay, Osman Koç (Iskele47), Erkan Saka (Istanbul Bilgi Üniversitesi).

Things Kamp 2015, 11 Nisan’da Santralistanbul’da gerçekleşecek. Etkinlik programına buradan, Facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Things