Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Sosyal Roman Denemesi: Facebook’ta Geçen Kitap Yazmak

Bir Sosyal Roman Denemesi: Facebook’ta Geçen Kitap Yazmak

Roman kahramanı Hawk Funn'ın hikayesi sosyal ağlarda geçiyor ve içinde olduğu hikaye okuyucularının yorumlarıyla şekilleniyor.

Bu gerçekten çok ilginç bir proje.

Kendi işlerinde uzmanlaşabilecekleri en eşsiz yerlerde kariyer edinmiş yazar Michael Smith ve illüstratör Steve Lowtwait bir sosyal roman projesi hayata geçirmek için Kickstarter’da fon topluyor. Bu hikaye Facebook ve Twitter’da geçiyor.
İsmi Hawk Funn olan hikayenin başrolundeki Hawk’ın bir kamp şirketi var ve kapalı yerlerde durmaktan korktuğu için ailesiyle birlikte şehir dışındaki bölgelerde kamp yapıyor.
Kitabı okumak isteyenler bunu Facebook üzerinden yapabileceği için ana karakterleri Facebook’ta takip etmeleri gerekiyor. Hawk’ın niye böyle bir korkusu olduğunu merak edenler hikayeyi Facebook üzerinden okuyarak öğrenebilecekler örneğin.
Kullanıcı bu hikaye içinde bir karaktere de dönüşebiliyor. Tabii ki bu sosyal roman kurgusu takipçilerle etkileşime imkan kılıyor ve romandaki kahramanlar okuyucularla iletişime geçiyor.
Yaratıcılarına göre bu bir devrimsel sosyal medya hikaye anlatımı projesi, içinde Facebook ve Twitter’ı barındıran. Okuyucuların roman kahramanlarını takip ettiği, onlark gerçek zamanlı olarak etkilediği bir hikaye.