Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kindle Reklamı Kitap Okumanın Tüm Güzelliklerini Anlatıyor

Kindle Reklamı Kitap Okumanın Tüm Güzelliklerini Anlatıyor

Kindle'ın yeni reklam filmi, kitap okumanın ve hikaye anlatımının keyfine vurgu yapıyor.

Daha önceden Sony veya  Ectaco’nun e- kitap okuyucuları piyasaya sürülmüş olsa da e-kitap kavramını popülerleştiren, Türkiye’den ve dünyadan rakipleri çıksa da isim olarak en çok bildiğimiz ve bu işin piri diyeceğimiz marka, Amazon’un Kindle’ı muhtemelen. Geçtiğimiz senelerde Türkiye’de bulunmayan ancak yurtdışından çeşitli aracı kurumlarla edinebileceğiniz e-kitap okuyucunun artık Türkiye’de de çeşitli yerlerde satışı mevcut. Buna ek olarak Reeder markasının yine aynı isimli e-kitap okuyucuları ve Türkiye’den çıkan, billboardlarda ve raketlerde bir ara sıklıkla gördüğümüz Babil’in Calibro’su da Kindle’ın rakipleri arasında. Ekim ayında piyasaya sürülen Calibro, Nisan ayında aktive olan online kitap/ müzik mağazası babil.com’la entegre çalışıyor.

Kimileri kağıda dokunarak gerçek kitap okumanın keyfini vermeyeceği için e-kitap okuyucularının yakında bu popülaritesini kaybedeceğini düşünse de, yeni çıkan markalar ve Kindle’ın yeni modellerini piyasaya sürmesiyle birlikte sektör bir süre daha ayakta kalacağa benziyor.

Amazon Kindle Paperwhite için çekilen bu reklam da aslında ucundan bu tartışmalara biraz dokunuyor. Publicis Group’a bağlı Hindistan’lı reklam ajansı Orcharda Bangalore tarafından çekilen bu duygusal reklam filmi, okumanın ve hikaye anlatımının ne kadar büyüleyici ve keyifli bir şey olduğuna vurgu yapıyor. Kağıt ya da dijital farketmeksizin.

Sri Lanka’da çekilen film, şehirden adaya giden ve bütün yol boyunca e-kitap okuyucusundan kitap okuyan bir adamın, seyahatinin sonunda bir grup çocuğa kitaptan hikaye okuyuşunu anlatıyor. Filmdeki çocuklar Sri Lanka’lı yerli çocuklar ve kitap okunurkenki heyecanları hiç de rol yapıyormuş gibi gözükmüyor.

Ram Madhvani tarafından yönetilen film için yönetmenin Equinox Films adlı prodüksiyon şirketiyle çalışılmış. 

Görsel: Youtube