Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonu Olmayan Yolda Honda İle Yolculuk

Sonu Olmayan Yolda Honda İle Yolculuk

Honda’nın CR-V modeli için hazırladığı yeni videosu “The Endless Road” (Sonu Olmayan Yol), bizi nihayete ermeyen, kendi içinde devinen bir yolculuğa davet ediyor.

Mcgarrybowen Londra imzalı film dolambaçlı bir dağ yolunda giden bir Honda ile başlıyor. Otomobil devamlı tırmanmasına rağmen, paradoksal bir biçimde, aynı yolu tekrar tekrar arşınladığını görüyoruz. Sette değil, gerçek mekanda yaratılan kuvvetli illüzyon, basit görünmesine rağmen aslında arkasında teknoloji, matematik ve sanatı kaynaştıran çok sofistike bir çalışma var.

Kameranın hareketinin matematiğinde altın spiral denilen doğada sıkça görülen bir patika kullanılmış. Altın spiral bir deniz kabuğuna üstten baktığınızda gördüğünüz şekil. Reklam ilhamını eski ama hala büyüleyici artistik tekniklerden aldığı aşikar. Bu tekniklerden biri Droste etkisi; bir resmin bütününün, resmin içinde aynen yer alması ve iç içe resimlerin teorik olarak sonsuza kadar ufalarak kendini tekrar etmesi tekniği. İkincisi Esher tarzı boyutsal paradokslar.

Ajansın üst yaratıcı yönetmeni Angus Macadam’ın açıklamasına göre, Honda’nın CR-V model otomobili geliştirilmiş özelliklere sahip olsa da, özünde yine aynı model. Marka da işte tam bu noktadan yola çıkarak, modeli her geçen gün daha ileri seviyede donatıp, geliştirdiklerini ve bunun “bitmeyen bir yol” olduğunu “sonsuzluk” ögesini kullanarak anlatmak istemiş. Bitmeyen yolda seyahat eden CR-V modelinin çıtlattığı bir diğer şey ise Honda’nın markasını bağlamak istediği performans, dayanıklılık ve kalite üçlüsü.

Filmin asıl heyecanlandıran kısmı ise bence şu; kendi içinde dönen, optik illüzyonla kafamızı karıştıran bu yolculuğa, dünyanın her neresinden katılırsanız katılın, bulunduğunuz yere göre kişiselleştirilmiş bir video sizi karşılıyor.

Honda’nın optik illüzyonu kullandığı ilk iş bu değil, daha önce de yine CR-V modeli için beynimizle şakalaştığı bir başka çalışması olmuştu.

Honda’nın dolambaçlı, “Sonu olmayan yol”unun kendisi burada. Fonda Kill Bill’den “Twisted Nerve”ün eşlik ettiği kısa versiyonu ise aşağıda.

Reklamveren: Honda
Ajans: mcgarrybowen, London
Yaratıcı Yönetmenler: Angus Macadam, Paul Jordan
Yaratıcı ekip: Charlotte Watmough, Holly Fallows
Planlama: Michael McCourt
Ajans Prodüktörü: Sian Parker
Film Prodüksiyonu: Gorgeous
Yönetmen: Chris Palmer
Prodüktör: Rupert Smythe
Editor: Scot Crane
Post prodüksiyon: Glassworks; FaTiBoo
Yaratıcı Yönetmen (3-D): Jordi Bares @ Glassworks
Renklendirme: Seamus O’Kane @ The Mill
Dijital Prodüksiyon: MediaMonks
Üst Prodüktör: Wouter Smit
Prodüktör: Rodrigo Alberini
Yaratıcı Yönetmenler: Jon Biggs, Alex Danklof
Proje Yöneticisi: Sylvia van der Leen
Ses Prodüksiyon: Munzie Thind @ Grand Central
Müzik: Twisted Nerve Main Theme
Aranjör: Bernard Herrmann

Görsel; Youtube