Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siyasilerin İcraatlarını Denetlemeyi Amaçlayan Analiz Projesi getDemokrasi()

Siyasilerin İcraatlarını Denetlemeyi Amaçlayan Analiz Projesi getDemokrasi()

getDemokrasi parlamenterlerin halk tarafından denetlenebileceğini herkese göstermeyi hedefleyen bir analiz projesi.

getDemokrasi() milletvekillerinin ve yaptıklarının halkı tarafından denetlenmesi gerektiği ve hatta nasıl denetlenebileceği konusunda yol gösteren bir analiz projesi. Çünkü seçimler yalnızca seçim döneminde oy kullanılması ve ardından onların unutulması için yapılmaz.

Oluşum iktidardaki partiyi, muhalefet partisini ya da herangi belirlenmiş bir zümreyi hedef almak değil meclisi tamamen mercek altına alıp genele hitap eden anlamlı bilgiler ortaya koymayı istiyor.
TBMM’de hangi partiden kaç milletvekili olduğunu bu interaktif grafik üzerinden görebilirsiniz.
İnternet sitesinde birçok kritere göre istediğiniz partinin milletvekilinin icraatlerini yine grafik üzerinde görebilir, tek tek inceleyebilirsiniz. Örneğin imzaladığı araştırma önergelerinin sayısına göre ya da sunduğu kanun tekliflerinin sayısına göre milletvekillerini sıralayabilirsiniz.
Mecliste olan biteni en sade ve en objektif şekilde göz önüne seren sitenin herkese ayrı ayrı fayda sağlayacağı aşikar.
Yine menüden neye göre sıralama yapacağınızı seçerek partiye, şehire ya da vekile göre grafiklere ulaşabilirsiniz. Aşağıda partilere ve şehirlere göre faaliyet sayıları dağılımı grafiklerini paylaşıyorum.
getDemokrasi()’nin okuyuculardan istediği bu analiz projesine katkıda bulunmaları.İsmini de yazılımcı jargonundan ilhamla koyan proje açık kaynak kodlu olduğu için uzmanlara doğrudan katkı sağlama imkanı sunuyor. Tasarım, içerik, yazılım konusunda destek bekleyen oluşum özellikle ‘bu önceden söylenmiştir’ bariyerini kendinize koymamanızı rica ediyor.