Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siri Entegre Edilmiş İlk Otomobil: Chevrolet Spark

Siri Entegre Edilmiş İlk Otomobil: Chevrolet Spark

2012 WDCC’de (World Wide Developers Conference) 9 otomobil üreticisiyle anlaştığını duyurmuş olan Apple’ın ‘Eyes Free Siri’ teknolojisinin kullanıldığı ilk otomobil Chevrolet Spark oldu. Yeni donanım, bugünlerde devam eden Los Angeles Motor Show'da tanıtıldı.

Aracın bilgi-eğlence sistemi ile koordine çalışabilecek olan uygulama sayesinde sesli komutlarla iPhone üzerinden müzik dinlemek, yazılı mesajlar okumak ve göndermek, harita kullanmak ya da arama yapmak mümkün olacak. Normalde iPhone üzerindeki menü tuşuna basılı tutularak aktive edilen Siri, bu entegrasyon sayesinde araçlarda genelde direksiyon üzerinde bulunan sesli komut butonuyla kullanılabilecek.

Sürüş güvenliği nedeniyle görsel iletileri gizleyen ve bunları araç kullanımı sırasında göstermeyen sistem ABD’de MyLink adlı paketler dahilinde sunulacak. Chevrolet ile yaptığım 2 telefon görüşmesinde 2013 yılı içinde yeni Spark modellerinin Türkiye’ye geleceğini söylemiş olsalar da ne yazık ki Eyes Free Siri donanımı konusunda net bir bilgi şimdilik veremiyorlar. 

Apple ile anlaşma sağlayan, yakın gelecekte benzer donanımlar göreceğimiz diğer markalar ise BMW, Audi, Chrysler, Honda, General Motors, Jaguar, Land Rover ve Toyota.