Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinemaya Gitmek için Küçük, Evlenmek için Büyükler

Sinemaya Gitmek için Küçük, Evlenmek için Büyükler

Dünyada her 2 saniyede bir çocuk aileleri tarafından evlendiriliyor.

Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birisi çocukların aileleri tarafından evlendirilmesi. Bu çocukların insan hakları ihlal ediliyor, eğitim hakları elinden alınıyor, geleceklerine ve ruhsal sağlıklarına doğrudan müdahale ediliyor.

Duval Guillaume yaratıcı ajansı tarafından hazırlanan Plan Belgium kampanyası kapsamında, bu düşünce tarzının değiştirilmesi için sinema salonların ve televizyon programları hedef alınıyor. Böylece hedef kitleyi izleyeceği yayın için en heyecanlı olduğu anda yakalamayı başarıyor kampanya. Yani yayından önce gösterilen yaş sınırı görselden hemen önce “Bu yayını izlemek için küçüğüm, fakat evlenmek için büyüğüm.” sözleriyle sizi karşılayan bir kız çocuğu ekrana geliyor. Kendi kültürleri içerisinde çift basamaklı yaşlara gelmiş olmak temizlik yapmak, çalışmak, yemek yapmak gibi konularda yeterli olgunluğa sahip olduğunu açıklıyor.

Hatta evlenmek için bile yeterince olgun sayılıyor.

Bunun ise tek kalıcı çözümü hem çocukların hem de yetişkinlerin eğitilmesi. Çocuklar eğitim haklarına kavuştuğunda hem evlilik tehditine karşı bilinçlenecek hem de insani haklarından birine kavuşacak. Aynı zamanda gelecek nesillerin de bunu yaşamasını önleyecek bilinç seviyesine yükselecek. Yetişkinler ise sabırsızlıkla bekledikleri yayından önce bu reklam filmi ile karşılaşarak dünya gerçeklerine karşı savunmasız yakalanıyor.

Her dakika 27 kız çocuğu evlendirilirken küresel sorunlar yine eğitim ve bilinç ile kalıcı olarak çözülebilir.

Görsel; Youtube