Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sercan Tunalı’dan İnsanın ve Objelerin Ruh Halini Yansıtan Animasyonlar

Sercan Tunalı’dan İnsanın ve Objelerin Ruh Halini Yansıtan Animasyonlar

Sercan Tunalı, illüstrasyonlarını 2B animasyonlara dönüştürerek günlük ruh hallerini tasvir ediyor ve orijinal karakterler yaratıyor.

Sercan Tunalı, samimi çizgileri ve üretken temposuyla Instagram’da dikkat çekiyor. Daha önce inktober 2017 derlememizde sanatçının illüstrasyonlarına yer vermiştik. Kariyerini video pazarlama ajansı Bentego’da animasyon yönetmeni olarak sürdüren Tunalı; animasyon alanında profesyonel işlere imza atmış, reklam filmleri de yönetmiş bir isim. Son günlerde ise illüstrasyonlarını GIF benzeri kısacık animasyonlara dönüştürerek kendini ifade etme yolunda yeni yöntemler deniyor. Pazartesiye ve cumaya özgü ruh hallerini, parçaları LEGO gibi birbirine geçen ya da gözleriyle etrafı izleyen ağaç karakterleri çizdiği 2 boyutlu animasyonlarıyla takipçilerinin beğenisini kazanmış.

Animasyon alanındaki başarıları okul yıllarında başladı

1983, Edirne doğumlu sanatçı 2001’de Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Animasyon Bölümü’ne üçüncü sırada yer alarak girmiş. Başarıları okul hayatı boyunca devam etmiş ve pek çok sergide yer almış, öğrenci dergilerinde illüstratör ve yazar olarak çalışmış. Ayrıca bu dönemde gitar çalmaya duyduğu ilgi nedeniyle müzik kulübüne katılmış ve okul partileri organize etmiş. Bu organizasyonlarda; sponsor bulmak, müzik grubunu ayarlamak, broşür ve posterleri tasarlamak gibi her ayrıntıyla uğraşarak liderlik görevini üstlenmiş. Okul projesi olarak hazırladığı animasyon yerli ve yabancı festivallerde gösterilmiş. Üniversiteden mezun olduktan sonra hem öğrenimine devam etmek hem de karakter tasarımı ve animasyonla ilgili bazı projelere destek vermek üzere Sidney’e gitmiş. Bir süre sonra da kariyerinin temellerini atmak üzere Türkiye’ye geri dönmüş.

Tunalı’nın çalışmalarını Instagram’ın yanı sıra Facebook sayfası ve Behance profili aracılığıyla da takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram