Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şeker Kullanımını Altı Günde Yarı Yarıya Azaltan Ambalaj

Şeker Kullanımını Altı Günde Yarı Yarıya Azaltan Ambalaj

Fransa’nın tanınmış süpermarketlerinden Intermarche, şeker tüketimini kademeli olarak azaltan 6’lı sütlü tatlı ambalajı tasarladı.

Fransız süpermarket zinciri Intermarche, Fransızların şeker tüketimini azaltmak için inovatif bir ambalaj tasarımı hazırladı. Her pakette şeker miktarının %5, %10, %20, %30, %40 şeklinde düşürüldüğü, son pakette ise %50 daha az şeker içeren “Sugar Detox” (Şeker Detoksu) 6’lı çikolatalı tatlılar, Clichy La Garenne şubesine kurulan standa yerleştirildi. Büyük ilgi gören ürün, insanların şeker tüketimini 6 günde kademeli olarak yarı yarıya düşürmeyi başardı.

Intermarche’ye göre, böyle bir ürün Fransa halkı için acil olarak gerekliydi çünkü Fransızlar, günde ortalama 70 gram (14 tatlı kaşığına eş değer) şeker tüketiyor. Intermarche, kampanyayı bir süredir birlikte çalıştığı ve 2014’teki Inglorious Fruits and Vegetables ile Andy ödülü aldığı Marcel ajansla birlikte hazırladı. Marcel, bir süredir süpermarketin süt ürünleri araştırma ve geliştirme departmanıyla birlikte proje üretiyor.

Görsel: Marcel, YouTube