Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehirleri Ele Geçiren Dev Hayvanlara Dikkat!

Şehirleri Ele Geçiren Dev Hayvanlara Dikkat!

John Brosio tarafından resmedilen dev boyutlardaki hayvanlar şehirlere adeta korku salıyor.

90’larda televizyonlarda yayınlanan bazı filmler vardı. Bazı korku filmleri ya da fantastik filmler. Mesela karıncaların üzerine radyoaktif bir şeyler dökülürdü ve şehri ele geçirecek kadar büyürlerdi. Ya da örümcekler kocaman olup şehirde terör estirirlerdi. John Brosio’nun da yaptığı tablolar bu sinematik görsel dünyalara sahip. Kocaman kocaman hayvanlar şehirlerde görülüyor.

Brosio’nun dünyasında Amerikan banliyölerinde yengeçler arabaları kapıyor, kargalar dükkanları talan ediyor. Sanatçı bu resimlerinde değişen iklimlere esprili bir dille yaklaşmayı amaçlamış. Doğaya verdiğimiz zararı ters köşe yapıp bizlerin böyle bir senaryoda neler yaşayabileceğini resmetmiş. Şayet çevreye verdiğimiz zararlardan böyle bir dünyada yaşıyor olsaydık, düşünsenize, sokaklarınızı devasa iguanalar işgal edecekti.

Endişeli Gerçekler, Tedirgin Sanatçılar

Brosio çizimlerinin başarısını ve dikkat çekmesini gerçeküstü bir dünyada gerçek konulardan bahsetmesine bağlıyor. Çizimlerinin, insanların bahsettiği konulara daha gerçek bir şekilde yaklamasını sağladığına inanıyor. Yaptığı işleri endişeli bir gerçekçilik diye betimliyor sanatçı. Zaten sadece iklim ve hayvanlara dair endişeleri büyütmüyor, atıklar ve uzay gibi konulardaki endişeleri de resmediyor.

Sanatçının endişeli bir şekilde gerçekleri büyüterek resmettiği resimlerini sitesinden ve Instagram’ından inceleyebilirsiniz.

Görsel: John Brosio