Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanat Instagram için mi Yoksa Instagram Sanat İçin mi?

Sanat Instagram için mi Yoksa Instagram Sanat İçin mi?

Her gün yeni bir eser paylaşan Rice New'in Instagram hesabı olur da akışınıza düşerse takiplemeden geçmeyin.

Sanat en büyük duygu aktarım yöntemlerinden biri. İçinizdeki tüm vahşeti, öfkeyi, hüznü, yalnızlığı, mutluluğu bir takım sanat dallarında istediğiniz gibi aktarabilirsiniz. Günümüzde sanat terapileri giderek yaygınlaşıyor hatta. Dünyanın metropol kentlerinde birçok insan ruhunda açılan yaraları onarmak ya da kendi kendinin Macellan’ı olmak için sanat terapisine gidiyor. Sanal terapistlerin olduğu çağlarda insanların sanat terapistlerine gitmesi de aslında hala içimizdeki insanlıktan kopamadığımızı da gösteriyor.

Sanat terapisi anahtar kelimeleri sadece günlük yaşantımızda değil bir Instagram hesabında da önem taşımakta. Rice New isimli Instagram hesabı da günlük takip edebileceğiniz keyifli bir sayfa.

Instagram Artık Sanat için Bir Çerçeve

Rice New her gün bir eseri paylaşıyor. Bu bazen çağdaş sanattan etkilenen bir resim olabilirken bazen figüratif sanattan bir parça olabiliyor. Fakat bazı resimler “çocuk çizimi mi yoksa modern sanat mı” gibi ikilemde bırakabiliyor. Çizimlerinin çoğundaysa karakterlerinin bakışları ve yüz ifadeleri gerçekten insana bir iç muhakeme yaptırıyor. Burada kişisel olarak eklemek istediğim bir şey var. Instagram gibi platformlar ile insanlar artık güzel ve çirkinden öte bunları derecelendirebiliyor. Rice New Instagram hesabındaki işler gibi işler, eski dönemlerde belki dikkate alınmazdı ya da belki şu anda da dikkate alınmıyor. Yine de unutmamak gerekir ki, bir şeyin artık net bir şekilde sanat mı yoksa trend mi ayrımında, kendini sanata vermesi için 50 yıla daha ihtiyaç var. Bu kadar hızlı tükettiğimiz zamanlarda 50 senede süzgeçten geçenler ve yıllananlar arasında belki de henüz hiç tanımadığımız ya da öylesine bakıp geçtiğimiz birileri de olacak.

Rice New belki belli bir tarza girmiyor ama kendi tarzı olduğu kesin. Özellikle tek portrelerde hep benzer arkaplan ve malzemeleri kullanıyor üretirken. Toplumda onu rahatsız eden, gözüne ilişen dertleri soyut bir şekilde çiziyor Rice New. Paylaşılan eserler bana biraz Dixit oyununu anımsattı. Dixit çağrışım yapması üzerine bir kart oyunu. Dixit’in oyun mekaniğinde dahi konuşanın söylediği kelimeyi anlatan görseli ortaya koymanız ve diğer oyuncuları kandırmanız isteniyor. Rice New hesabındaki parçalar da öyle. Sanki “Ruhunu 10 cente sat” da orada bir resim olabiliyor, “dişlemek” de.

Rice New belli ki kendini keşifleri birtene kadar birçok tarzı deneyecek ve deneysel bir sanatçı olma yolunda ilerleyecek. Rice New’in Instagram hesabını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram