Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklik Değil, Gerçeklik!

Sanal Gerçeklik Değil, Gerçeklik!

“Discover The Forest” isimli kampanyada, orman temalı bir sanal gerçeklik oyununu deneyeceklerini sanan çocuklar, kendilerini gerçek bir ormanda buluyor.

Ad Council ve U.S. Forest Service için hazırlanan “Discover The Forest” (Ormanı Keşfet) isimli kampanyada; Barbarian Group, 8-9 yaşlarındaki bir grup çocuğun gözlerine sanal gerçeklik takımı takıyor ve onlara geliştirilmekte olan “en gerçekçi” video oyununu test edeceklerini söyleyerek ormanlık bir alana götürüyor. (Böyle anlatınca korku filmi senaryosu gibi oldu ama gerçekler öyle değil!)

“HD görüntü ve çok hoparlörlü ses sistemine” sahip “The Forest” (orman) isimli oyunu deneyeceklerini sanan çocuklar, ormanlık alanda sanal gerçeklik başlıklarını çıkarınca oyunun ta kendisiyle burun buruna geliyor: Orman!

Kampanyanın amacı; çocukların teknolojiyle, tabletleriyle, dijital oyunlarıyla olan bağlılıklarına biraz olsun ara vermelerini sağlamak ve gerçek hayatın sunduklarını unutmayıp, tadını çıkarmaları konusunda yüreklendirmek.

Ajansın yaratıcı yönetmeni Jill Applebaum, çocuklar başlıklarını çıkarıp, asıl oyunun ormanın kendisi olduğunu öğrendiklerinde yüzlerinde en ufak bir hayal kırıklığı belirtisi olmadığını söylemiş.

Herkesi en yakınındaki ağaçlık alana ve parklara davet eden kampanya, sosyal medyada #Naturehoods etiketiyle paylaşılıyor.

Kampanya videosunda da dendiği gibi: “Belki de hayal gücü her şeye karşın kaybolmamıştır. Belki de, yakındaki ormanlardan birinde saklambaç oynamaktır.”

Görsel; Youtube