Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Bölümü’ndeki Çocuklarla Sanal Gerçeklik

Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Bölümü’ndeki Çocuklarla Sanal Gerçeklik

Sosyal Atölye, teknolojinin uygulanabilirliğini ispatlayarak çocukları hastane duvarlarının ötesinde bir yolculuğa çıkardı.

Gitmediğimiz yerlere, görmediğimiz mekanlara adım atmak için sanal gerçeklik teknolojisi çevreyi teknolojiyle manipüle ediyor. Elbette yapabileceklerimiz, ev döşemekten bir babayı doğuma yetiştirmeye kadar genişleyebiliyor.

Samsung Gear VR’ın bir sosyal sorumluluk kampanyası olarak kurguladığı sanal gerçeklikle hastanedeki çocukları ziyaret fikri, Sosyal Atölye ile mutlak sosyal fayda odaklı, mutluluk saçan naif bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Bir markayla beraber kurgulanmayıp İstanbul Mini Maker Faire 2015’te kendi Google Cardboard‘unu yapan Özge Özmen, düşük maliyetli bu sanal gerçeklik ekipmanıyla Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Bölümü’ndeki çocukların dünyalarında nasıl yeni kapılar açılabileceğini ispatlıyor.

Daha önce de Soma’daki ailelere 3B yazıcılarla sabun üretim kalıpları hazırlayarak yeni bir gelir modeli kazandıran Sosyal Atölye; naif, samimi ve küçücük adımlarla yaratılan fark, ilham ve umut veriyor.

Görsel; Sosyal Atölye