Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung S-Drive ile Güvenli Sürüşü Sağlarken Ödüllendiriyor

Samsung S-Drive ile Güvenli Sürüşü Sağlarken Ödüllendiriyor

Samsung S-Drive ile hem gençleri trafikte korurken ödüllendiriyor.

Avustralya’da yaşayan yüzlerce genç her sene trafik kazası yüzünden yaralanıyor ya da hayatını kaybediyor. Bunlardan biri de 2006 yılında trafik kazasında korkunç bir şekilde yaralanan Jarrad Ingram. Samsung Ingram’ın hikayesinden esinlenerek S-Drive’ı Güvenli Sürüş uygulamasını (Safe Drive) çıkardı.

S-Drive, Samsung Galaxy akıllı telefona bağlanabilen sürücü güvenliğini sağlayan ve kazaları azaltmaya yardımcı olabilecek bir uygulama. 

Uygulama yolculuk sırasında telefona gelen mesajları sesli olarak okuyabiliyor. Hatta cevabınızı da sesli olarak algılayıp karşı tarafa mesaj olarak gönderebiliyor. Böylece sürüş sırasında telefonla ilgilenmek yüzünden kaza olasılığınının önüne geçmiş oluyor. Hız sınırını aştığınızda yavaşlamanız için sizi uyarabilen uygulama, trafik ve hatta hava durumu ile ilgili bilgileri de sesle bildirebiliyor.

Uygulamayı benzerlerinden ayıran özelliği ise ödüllendirme mekanizmasına sahip bir oyun şeklinde ilerlemesi. Kullanıcılar trafik kurallarına uydukça belli markalardan sinema ve festival bileti, Rugby Oyunları’na bilet, benzin kartları gibi şeyler kazanıyorlar.