Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece İhtiyacın Olana Para Öde

Sadece İhtiyacın Olana Para Öde

Liberty Mutual yayınladığı dört reklam filminde müşterilerinin ihtiyacına göre düzenlenmiş sigorta hizmeti sunduklarını anlatıyor.

Goodby Silverstein & Partners, sigorta şirketi Liberty Mutual için 4 farklı reklam filmi hazırladı. Dummy Films prodüksiyon şirketinden Harold Einstein’ın yönettiği 30 saniyelik reklam filmlerinin ortak noktası arka planda bulunan ve aynı zamanda şirketin de sembolü olan Özgürlük Heykeli oldu.

İhtiyaca yönelik seçenekler sunan sigorta şirketi müşterilerine sadece istediği alanlarda otomobil sigortası sunduğunu ve bu oranda ücret talep ettiğini hazırladığı bu dört filmle vurguluyor. Aktör Tanner Novlan’ın oynadığı Bad Job (Kötü İş) başlıklı reklam filminde sanatçı repliğini bir türlü tamamlayamıyor. Novlan, reklam filmi icabı ya repliği unutuyor ya da kameranın açısına mikrofon giriyor. En sonunda çare olarak söylemesi gereken replik dublajla yapılıyor. Amerikalı oyuncu John Ales ise Thoughts (Düşünceler) isimli reklamında ise oyuncu sigortadan arttırabileceği para ile ne yapabileceğini düşünüyor. Uzun düşüncelere dalan oyuncunun yüz ifadesi kurduğu hayallerin etkisiyle şekilden şekile giriyor.

Liberty Mutual piyango kazanmanızı garantilemiyor ancak sigorta seçenekleriyle tasarruf sağlıyor

Özgürlük Heykeli’nin arka planda olduğu bir diğer reklam filminde Jonathan Stoddard yer alıyor. Before & After (Öncesi ve Sonrası) adlı reklam filminde sigortadan arttırdığı parayla piyango kazanan, saç ektiren ardından kilo verip fit bir vücuda sahip oyuncu yer alıyor. Oyuncu, bu değişim sayesinde insanlara ilham olan bir kişiye dönüştüğünü söylüyor. Stoddard, reklamın sonunda ise avukat rolüne giriyor ve açgözlü olmayın diyor. Şirketin reklamda gösterilen hiçbir şeyi garanti etmediğini ve sadece ihtiyaca göre düzenlenmiş sigorta seçenekleri sunduğunu belirtiyor.

Son reklamda Zoltar ismiyle bilinen falcı makinası yer alıyor. Zoltar falcısını canlandıran Dimiter Marinov Liberty Mutual ile otomobili sigortalamanın kâra geçireceğini söylüyor. Verdiği tavsiyeden sonra “Zoltar’ı özgür bırak” tuşuna basan kadın makinenin içinde yaşayan falcıyı özgürlüğüne kavuşturuyor. Goodby Silverstein & Partners sanat yönetmeni David Spradlin her rolde kimlikleri belirlemenin ve karakterleri yaratmanın oldukça eğlenceli bir süreç olduğunu söylüyor. Spradlin, en zorlu karakterin de Zoltar olduğunu iletiyor. Dimiter Marinov çekimler boyunca Zoltar kılığında olduğu için yüzünde çok ağır bir makyaj olduğunu ve çekim bitene kadar o şekilde beklediğini aktarıyor.

Liberty Mutual başkan yardımcısı ve marka pazarlamacısı Jenna Lebel, kampanyalarının beş seneden beri devam ettiğini söylerken markanın daha taze ve biraz esprili bir kampanya hazırlamak için Goodby Silverstein & Partners ile çalıştığını ifade etti. Pazarlama çalışmaları ve mizah yüklü reklam filmleriyle markanın bilinirliğini yüzde 25 oranında arttırdıklarını vurguladı.

Künye

Müşteri: Liberty Mutual
Genel Başkan Yardımcısı: Jenna Lebel
CMO: Emily Fink
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
CCO: Margaret Johnson
Program Müdürü: Jacqui Cuccia
İdari Yaratıcı Yönetmen: Danny Gonzalez & David Suarez
Yaratıcı Yönetmen: Cam Miller
Sanat Yönetmeni: David Spradlin, Roseanne Overton
Metin Yazarı: Craig Shervin, Kayla Lott
Yayın Prodüksiyon Yöneticisi: Tod Puckett
İdari Yapımcı: Leila Gage, Nick Sage
Kıdemli Yapımcı: Justine Madero
Grup Hesap Yöneticisi: Chris Ferko
Kıdemli Marka Strateji Uzmanı: Marisa Perazzelli
Prodüksiyon Şirketi: Dummy Films
Yönetmen: Harold Einstein
Yapımcı: Michael Kanter
Yayıncı: Arcade NY
Renklendirme: The Mill

Görsel: Youtube