Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ruh Halini Anlayıp Sırdaş Olan Duygusal Robot Pepper [Cannes Lions 2015]

Ruh Halini Anlayıp Sırdaş Olan Duygusal Robot Pepper [Cannes Lions 2015]

Japon telekominikasyon şirketi Softbank'in geliştirdiği robot Pepper, duygusal kimliğiyle en kırılgan anlarda can arkadaş oluyor.

Robotlar bir çok şeyi yapabiliyor artık. Kılıç ustalarıyla yarışabiliyor, Türkçe şiir yazabiliyor veya domates yedirebiliyor. Pepper ise bunların hiçbirini yapamıyor. Ancak çok iyi bir dinleyici ve sırdaş. Duyguları analiz ederek ona karşılık yanıtlar veren yüzünüzü güldürecek sevecenliğiyle öne çıkıyor.

Japon telekominikasyon şirketi Softbank, Fransız Aldebaran Robotics ile birlikte çalışarak geliştirilen Pepper, karşısındaki insan üzgünken onu neşelendiriyor, eve yorgun geldiğindeyse tatlı sözlerle karşılıyor. İlk etapta 1.000 adet üretilen Pepper, geçtiğimiz Cumartesi satışa çıktı. Ve ne hikmettir ki, 1 dakika içinde tek celsede satılarak tükendi.

120 cm. uzunluğunda ve 29 kilo olan Pepper’ın satış fiyatı 1.600 dolar olarak belirlenmiş. Haziran ayı boyunca başka talep almayacak olan Softbank, bir sonraki parti için talep dönemi hakkındaki açıklamayı ise Temmuz ayında yapacak.

Biz de Cannes Lions Innovation’da Pepper ile tanışma fırsatı yakaladık.

https://www.youtube.com/watch?v=3a4sZnLRvqk

https://twitter.com/mrcreativerebel/status/613654666530922496

Görsel; Youtube