Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Romanya Polisinden Farklı Bir Mecra Kullanımı

Romanya Polisinden Farklı Bir Mecra Kullanımı

Romanya'da kapkaç vakalarından kadınların daha fazla mağdur olmasını önlemek adına Romanya polisi posta kutularını mecra yapıyor.

Doğrudan pazarlamayı çarpıcı bir şekilde ve kadınlara yönelik kullanan bir kozmetik markası değil, Romanya polis teşkilatı oldu. Romanya’da kadınlar için kapkaç büyük bir tehlike, çantanızdan olmaktan daha fazlası maalesef başınıza gelebilir.

Romanya’da kapkaç vakalarının %73’ü kadınlarda yaşanıyor. Kapkaç sonucunda insanlara fiziksel zarar verme oranı ne yazık ki %40 gibi yüksek bir oranda. Kapkaç vakası %68 ihtimalle dışarda oluyor ve %64’ü de gündüz saatlerinde. Yani her ne kadar başınıza bir şey gelmeyeceğini düşündüğünüz şartlar altında da olsanız risk büyük.

Kadınların bu tehlikenin farkında olabilmesi ve daha dikkatli davranıp kendisini koyurabilmesi için posta kutularına birer mesaj yerleştiriliyor. Bir kadın ve çantası şeklinde tasarlanan kartların çanta kısmı posta kutusunun dışında, çantayı çektiğiniz anda çantayı taşıyan kadının durumunu görüyorsunuz. Kartın üstünde yine var olan riskler yazıyor.