Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robot Yaratıcı Yönetmen İnsana Karşı: Hangi Reklam Filmi Daha İyi?

Robot Yaratıcı Yönetmen İnsana Karşı: Hangi Reklam Filmi Daha İyi?

McCann Japan'in Nisan ayında açıkladığı yapay zekalı yaratıcı yönetmeni AI-CD β ile insan çalışanı yarışıyor ve hangi filmin daha iyi olduğunu soruyor.

Nisan ayında McCann Japan yapay zekaya sahip bir robotu yaratıcı yönetmen olarak işe aldığını açıklamıştı. Duyuruyu 1 Nisan’a yaklaşırken yapmasıyla da bunun bir şaka olduğu fikri doğmuştu. Aradan geçen zamandan sonra McCann Japan, yapay zekalı yaratıcı yönetmeni AI-CD β ve McCann Japan’in yetkili yaratıcı yönetmeni ve yaratıcı departmanın grup başkanı olan Isamu Nakamura karşı karşıya geldi. Ortaya çıkan yarışmanın fikri ise çok basit, iki isim de kendi fikrini reklam filmine dönüştürüyor ve izleyicilerden hangisinin daha başarılı olduğunu dile getirmesi isteniyor.

Clorets Mint Tab için yapılan iki reklam filminden ilkinde bir kadının kaligrafi yaptığını, ikincisinde ise bir köpeğin şekerlemeyle göğe yükseldiğini görüyoruz. AdAge, hangi işin altında kimin imzası olduğun belirsiz olduğunu belirtirken The Drum kaligrafi temalı işin altında AI-CD β, köpek temalı reklam filminin altında ise Isamu Nakamura’nın fikrinin yattığını belirtiyor.

Kampanya sürecinin sonunda Clorets Mint Tab’ın yapacağı bir kamusal oylama sonucundaysa fikir üretme ve yaratıcı süreç yönetiminde robotların ne kadar ileriye gidebileceğini göreceğiz.

Görsel: The Drum