Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Sektörüne Geri Dönecekler İçin Yenilenme Programı

Reklam Sektörüne Geri Dönecekler İçin Yenilenme Programı

SapientNitro reklam sektörünü çeşitli nedenlerden dolayı bırakanlardan geri dönmek isteyenler için bir "returnship" programı başlatıyor.

Yakın zamanda ülkemizde 2015 yılındaki maaş dağılımı ve iş tatmini tablosunu aktaracağımız, reklam sektöründe çalışırken sektörü bırakmayı hiç düşündünüz mü veya kaç defa düşündünüz? Daha da ötesine gidip sektörü bıraktınız ve sonrasında pişman oldunuz mu? Olduysanız ve geri dönmenin bırakmaktan daha zor bir süreç olup olmamasıyla ilgili düşüncelerinizi haberin altına bekleriz.

Haberin ta kendisiyse sektörü bırakıp da geri dönmek isteyenler için tasarlanan Invisible Careers adlı bir deneme programıyla ilgili. Toronto ve New York’ta uygulanacak 10 haftalık paralı program, pazarlama ve danışmanlık şirketi SapientNitro tarafından hazırlanmış.

https://www.youtube.com/watch?v=d6C6TNisgCs
Gerek çocuk sahibi olmak gerekse hayatınızda ilgilenmeniz gereken başka meseleler sektörde tekrardan yer almanıza engel olmamalı. Ara verdiğiniz dönemde hayatınızda karşılaştıklarınız belki de işinize sanıldığından daha fazla katkı sağlayacak. Bu ve bunun gibi düşüncelerle tanıtılan program, CV’nizdeki boş olarak görülen zaman dilimini telafi etmenizi sağlıyor.

Deneme programını tanıtma amacıyla hazırlanan iki videoda da söz konusu kişilerin kadın olması ve internet sitesindeki örnek vakalarda da kadınların çoğunlukta olması, program kitlesinin sadece kadınlara yönelik algılanmasına sebep olabiliyor; fakat meselenin cinsiyet faktörüyle sınırlı olmadığı da görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Cfmemz0d5c8
Görsel: YouTube