Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Qantas’tan Amerikalılara Pasaport Çıkarttıran Jest

Qantas’tan Amerikalılara Pasaport Çıkarttıran Jest

Reklam ajansı BWM Dentsu, Qantans havayolları için hazırladığı kampanya ile Amerikalıların %60'ının pasaportunun olmayışını avantaja çevirdi.

Markanın ihtiyaçlarını iyi analiz ederek kurulan strateji ile ajanslar, kullanıcıların ihtiyaçlarına hitap etmeyi başarıyor. Böylelikle, markalar ve kullanıcılar arasındaki iletişim güçlendirilmiş oluyor ve kampanyalar daha fazla kişiye ulaşıyor. Ice Bucket Challenge’ı başlatan isimlerden Pat Quinn’e hastalık nedeniyle kaybettiği sesini geri vermeyi amaçlayan Project Revoice‘ı hatırlarsınız. Projenin yaratıcı ayağında BWM Dentsu ile çalışan Project Revoice; geçtiğimiz yıl Cannes Lions’da Creative Data kategorisinde Gold ve Grand Prix for Good ve Spikes Asia‘da Innovation kategorisinde Grand Prix kazanmıştı. Şimdi ise, Avustralyalı reklam ajansı BWM Dentsu,  Avusturalya’nın ulusal hava yolları Qantas için hazırlamış olduğu, uluslarası haberlere konu olan reklam kampanyası ile karşımızda.

Amerikalılara Qantas ile Alınan Avusturalya Biletlerinde 135 Dolar İndirim

Geçtiğimiz yıl Qantas, BWM Dentsu ile çalışarak adından çokça söz edilen bir kampanyaya imza attı, The Passport – Take Off. Bir çok Amerikalı için ölmeden önce yapılacaklar listesinin başında Avusturalya’yı ziyaret etmek geliyor. Buna rağmen, bu kişilerin çok az bir kısmı bu hayalini gerçekleştiriyor. Bu durumun nedenlerini araştıran BWM Dentsu, Amerikan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla çok çarpıcı bir veri elde etti. Amerikalıların %60’ının pasaportu yok. Yani her beş kişiden yalnızca ikisinin pasaportu var. Bu bilginin ışığında, Avusturalya ulusal hava yolları Qantas da bu durumu avantaja çeviren bir kampanya hazırladı. Kampanya süresince Qantas hava yollarıyla alınan Avustralya biletlerinde 135 dolar indirim uygulayan marka, böylelikle Amerikalıların pasaport masraflarını karşılamış oldu. Marka, gerçekleştirdiği promosyonla ulusal ve  uluslararası haberlere konu oldu. Qantas bu kampanyayla 225 milyon kişiye ulaşmayı başardı. Twitter’da 4 hafta içinde 17.4 milyondan fazla kez görüntülendi ve 9.5 milyon yeni takipçi elde etti. Ayrıca, kampanyanın yayınlanmasından sonraki 10 günde markanın internet sitesinin ziyaret oranı %20 arttı.

Künye:

Reklam Ajansı: BWM Dentsu, Sydney, Australia
Prodüksiyon Şirketi: Infinity Squared
Ses/Müzik Şirketi: Rumble Studios
Baş Yaratıcı Yönetici: Rob Belgiovane
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Asheen Naidu
Kıdemli Metin Yazarı: Oskar Westerdal
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Oskar Westerdal
Kıdemli Stratejik Planlama: Caitlin Schuch
Müşteri Servisi Yöneticisi: Brent Kerby
Marka Yöneticisi: Bonnie Ledsam
Kıdemli Marka Yöneticisi: Chris Murphy
Ajans Yapımcısı: Emma Durlacher
Yönetmen: Melvin J Montalban
Yönetici Yapımcı: Cathy Rechichi, Michael Gie
Yapımcı: Caroline David
Ses Tasarımı: Cam Milne

Görsel: Youtube, Dentsu Aegis Network