Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
6 Ajans Aynı Brief ile The YouTube Skippys Ödüllerinde Karşı Karşıya

6 Ajans Aynı Brief ile The YouTube Skippys Ödüllerinde Karşı Karşıya

5 saniyede geçmeye alıştığımız YouTube reklamları arasında kazanan en çok izlenmeyi başaran olacak.

YouTube reklamlarının iki ayrı kutbu var adeta. Bir köşede kullanıcı açısından 5 saniyeden atlanmaya mahkum görülürken, diğer köşede ise izleyiciyi yakalamak için yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanan filmler kurgulanıyor. Bu 5 saniyeye sığdırılan hikayelere örnek olarak daha önce GEICO’nun “Unskippable” kampanyasını ve Hyundai Elantra Elantra‘nın reklam filmini görmüştük.

Google’ın yaratıcı ajans ekibi tarafından hazırlanan The YouTube Skippys ödüllerinde ise 6 Avustralyalı ajans, en çok izlenmeyi ve organik erişimi sağlamak için yarışıyor. Müsabakada CHE Proximity, BWM Dentsu, DDB, Clemenger BBDO Sydney, Ogilvy ve Saatchi & Saatchi yer alıyor. Her ajans, tuvalet kağıdı markası Who Gives a Crap’in verdiği brief doğrultusunda birer reklam filmi hazırladı.

Tamamen geri dönüştürülmüş kağıtlarla üretilen ve gelirinin yarısını WaterAid örgütüne bağışlayan sürdürülebilir tuvalet kağıdı markası Who Gives a Crap için hazırlanan reklam filmleri arasından en yaratıcı olanı seçmek için festivallerdeki gibi öznel kıstaslar yerine tamamen veriye dayanan bir değerlendirme olacak.

İzlenme oranı, ortalama izlenme süresi ve organik izlenme sayısı değerleri eşit ağırlıkla etki edecek ve birinciyi tayin edecek. 6 reklam filmi de 14 Ekim’de yayınlandı ve bir hafta boyunca mecrada yer alacak. Kazanan ise 26 Ekim’de açıklanacak.

DDB

Ogilvy

Saatchi & Saatchi

BWM Dentsu

CHE Proximity

Clemenger BBDO Sydney

Görsel: Ogilvy