Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PUMA ve A$AP Rocky’den 3B Baskı Ayakkabı: Mostro 3.D

PUMA ve A$AP Rocky’den 3B Baskı Ayakkabı: Mostro 3.D

PUMA, yeni piyasaya sürdüğü dragon görünümlü 3B baskı ayakkabı için rapçi ve müzik videosu yönetmeni A$AP Rocky ile iş birliği yaptı.

İlhamını müzik, sanat ve teknoloji sinerjisinden alan bu iş birliği, spor ayakkabı kültürünü yeni boyutlara taşımayı amaçlıyor. Geleneksel estetiğin dışına çıkan Mostro 3.D, kırmızı ve siyah renk grubu ve 3B baskıyla elde edilen gösterişli, pullu tasarımıyla dikkat çekiyor. Yüksek modanın cüretkar yaklaşımı bu ayakkabıda da mevcut.

Mostro 3.D‘nin cazibesinin merkezinde çığır açan 3B baskı teknolojisi yer alıyor. Gelişmiş reçine bazlı bir işlemle üretilen ayakkabının dış dokusu, daha önce geleneksel yöntemlerle ulaşılamayan bir karmaşıklık düzeyine sahip.

Asi ruhun ve teknolojinin buluşması

Dış dokuda; fütüristik, neredeyse dünya dışı bir varlığı yansıtan çiviler/dikenler bulunuyor. Şık ve kolay giyilebilen tasarım, yalnızca rahatlık sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda normlara karşı estetik bir meydan okuma niteliği taşıyor. Titiz bir airbrush tekniğiyle elde edilen siyah ve kırmızı gradyanı; hareketin ve dönüşümün özünü yakalayan dinamik bir tuval haline geliyor.

Aynı zamanda PUMA’da yaratıcı yönetmen olan A$AP Rocky, projeye sokaklarda derin yankı uyandıran bir özgünlük katarak ham, kentsel tarzını ortaya koyuyor. Bu, asi ruhun ve müziğin nabzının teknik hünerle  buluşması olarak nitelendiriliyor.

Mostro 3.D’nin dikenli ve cüretkar tasarımı, Kanye West’in ayakkabıdan ziyade vahşi bir eser gibi hissettiren Yeezy serisiyle açtığı yolu güçlü bir şekilde yansıtıyor. Neredeyse ilkel bir havaya sahip olan bu tasarımlar, insan dışı hatta arkeolojik kambriyen döneninden kalma bir estetiğe dokunuyor. Aynı zamanda geleceği de selamlayan giyilebilir bir sanat eseri gibi görünüyor.

Görsel: PUMA