Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Projeksiyon Yansıtmasıyla Yer Çekimine Meydan Okuyan Dansçı

Projeksiyon Yansıtmasıyla Yer Çekimine Meydan Okuyan Dansçı

Bir televizyon programında sahnelenen "Levitation" adlı dans gösterisi, Sila Sveta, Jury Chulkov ve Anna Abalikhina'nın ortak çalışması.

3B projeksiyon yansıtması birçok sanatsal projede kullanılan bir yöntem, özellikle de dans gösterilerinde. Projeksiyon kurgusuyla müziğin aynı ritme sahip olması hem dansçılara daha fazla görsel imkan sağlıyor hem de izleyenlerin daha tatmin edici bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Levitation’da koreograf Anna Abalikhina‘nın yönetiminde dansçı Jury Chulkov yer çekimine meydan okuyan figürler sergiliyor. Rus ışık sanatçısı ve 3B projeksiyon yansıtması uzamanı Sila Sveta‘nın da ekipte yer aldığı gösteri, Los Angeles tabanlı multimedya tasarım firması Epicenter desteğiyle Kultura Channels‘ın Big Ballet adlı programında sahnelendi.

Bir duvara iğnelenmiş bir kuklaymış izlenimi veren dansçı, seyircilerin algılarıyla oynuyor ve sürekli olarak hangi duvarın zemin olduğu sorusunu sorduruyor. 90 derecelik açıyla birbirine bağlı iki yüzey arasında yer değiştiren sanatçı, hiçbir kamera hilesinden faydalanmıyor.

Görsel; Vimeo