Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Play Studio’yu Biguladık!

Play Studio’yu Biguladık!

Bir kültürel etkinlik aktivitesinde daha siz kültürel etkinlik aktivitesi severlerle birlikteyiz. Kameralarımız Galatasaray Lisesi’nin yan sokağı, Galatasaray Hamamı’nın sokağı olarak da bilinen Turnacıbaşı Sokak’ta ve No.19’da faliyetlerine devam eden Play Studio‘da.


“her ne kadar fotoğrafta görülen Uçman Balaban (bundan sonra Uçman olarak geçecektir) da bu sergi kapsamında işlerini sergilese de bu fotoğrafa aniden girmek suretiyle kameralarımıza yansımış bulunmaktadır.”

Play Studio Eylül ayında başladığı bu kültürel sanatsal aktivitelerinin sonuncusunu “Junk Sale” adıyla 27 Mart günü gerçekleştirdiği bir açılışla başlatmıştır.

Bu aktivite kapsamında bir takım genç ve başarılı tasarımcı ve sanatçıların bir takım bazı sanatsal üretimleri sergilenmekte, üstelik bununla da kalmayıp bu üretimler satışa sunulmaktadır. (sanatçı ve galeri de bu şekilde kalkınmaktadır)

İşte genç ve başarılı arkadaşımız Uçmanın işlerinden ikisi. Kendisiyle bu vesileylen tanıştığıma ve bir takım sektörel dedikodular yaptığıma memnun oldum 🙂

 


“akabinde bir kurdele bahanesiyle Pimoka kod adlı yine genç ve başarılı Alp Esin‘le de tanışıvermiştik aniden. Kendisi aslen fotoğraf sanatçısı olup sergide ayrıca bakışlarıyla büktüğü çatallarla da yer almaktaydı. (aldığımız duyumlara göre çatalları galeri sahiplerinin önünde bükerek tehditle sergiye katılmış..)”

Settar ve Viki’nin katılımıyla coşku dolu bir ufak Bigu kültürel zirvesini gerçekleştirmiş ve serginin kapanışıyla birlikte dışarı süprülüp taksimin amansız gece hayatına karışıvermiştik..

Bu arada kültürel etkinlik aktivitesi severler, az kaldı unutacaktık; Su Geçirmez Balık kisvesi altında Bigumigu’da faliyet gösteren Sadi Tekin de sergiye bir takım şeylerle katılmış, bu bir takım şeylerin Pick Me! olduğu iddia edilmişse de net bir bilgiye erişilememiştir.

Serginin üç hafta kadar süreceği düşünülmektedir, lakin göstereceğiniz yoğun ilgi neticesinde galeri sahiplerinin sergiyi biraz daha uzatmayı düşünebilecekleri kaydedilmiş ve olayların büyümesinden endişe eden yetkililer yavaş yavaş evlerine dönüp sıcak bir duş alıp biraz gevşemek için kendilerine birer içki koymuşlardır.

Bir haberin daha sonuna gelmenin hüznü damarlarımızı parçalasa da, yepyeni bir haberle daha birlikte olabilmenin heyecanıyla bu durumu görmezden geliyorduk ılık ve güneşli bir bahar sabahında..