Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pille Çalışan Taşınabilir Şarj Cihazı

Pille Çalışan Taşınabilir Şarj Cihazı

Anahtarlık büyüklüğündeki Plan V, en eski batarya çözümünü akıllı telefonları şarj etmek için kullanıyor.

Akıllı telefonların işlem kapasiteleri ve marifetleri genişledikçe daha fazla kullanılır hale geliyor. Yolda, evde, yatmadan önce veya vakit öldürebileceğimiz en küçük zaman diliminde akıllı telefonlara sarılıyoruz. Bu kullanım arttıkça pil ömürleri de seviyeleri de azalıyor. Şayet telefonumuz kapanacakken önemli bir şey yapmamız gerekirse elimiz kolumuz bağlanıyor.

Taşınabilir şarj cihazları bu konuda portatif bir çözüm sunuyor. Önceden dolduruyorsunuz ve böylece prizden uzakken veya hareket halindeyken de akıllı telefonumuzu şarj edebiliyoruz. Fakat onların da şarj seviyelerini takip etmek, ilave olarak teknolojik sorumluluk getiriyor hayatlarımıza. Tek kullanımlık taşınabilir şarj çözümleri bu konuda değişik fikirler üretiyor. Mini Power, birkaç saatlik kullanım sağlayan kağıt batarya ile taşınabilir cihazı tasarlamıştı. Plan V ise günlük hayatta kullandığımız en eski bataryayı yani pili kullanarak telefonlarımızı şarj etmemize imkan tanıyor.

Anahtarlık büyüklüğünde tasarlanan Plan V, kolay erişim ve ergonomik tasarım kurallarını benimsemiş. Dünya’nın her yerinde bulunan 9 Volt pili, ürüne takarak telefonun hızlı enerji ihtiyacını karşılıyor. Kickstarter’da gereken desteği toplayan projenin en önemli hamlelerinden bir tanesi de kaba ve ağır taşınabilir şarj cihazları yerine küçük ve portatif olması. Küresel kullanım alanı ve sade tasarımı ile tek bir özelliği olup onu çok iyi yapan ürünler arasında yerini alıyor.

Görsel; Vimeo