Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Konum Tabanlı Kıyafet Tasarımı

Konum Tabanlı Kıyafet Tasarımı

Harita üzerinden istediğiniz noktayı ve harita tasarımını seçin, size özel bir kıyafetiniz olsun.

Verinin ve internetin genişlerken küçük ve etkili parçalara bölünmesi, tüketicileri kendilerine özel içerik ve ürünlerle karşılaşma talebini yarattı. Sosyal ağlardaki kişiye özel bilgi akışı veya beklentilerimizi karşılamaya yönetlik geliştirilen arayüzler özelleştirilen metaları karşılamaya yönelik sunuluyor. McDonald’s, misafirlerinin kendi burgerini hazırlamasını sağlayarak kişiselleştirilmiş deneyim yaşatıyor. Pizza Hut ise bu içeriği farklı bir yöntem ile sunup veriyi veriyi anlamlandırıp misafire özel pizzalar hazırlıyor.

Zincir restoranlar bu konuda daha hızlı harekete geçse de moda ve giyim konusunda da kişiselleştirme hissi büyük öneme sahip. Gifpop! ve Meshu projelerinin sahibi Rachel Binx, monochōme projesi ile harita üzerindeki bir noktayı kıyafet tasarımına dahil ederek özel ürünler sunuyor. Tek yapmanız gereken konum seçip harita tasarımına karar vermek. Sonrasında tasarım gerçek oluyor ve adresinize gönderiliyor.

Kişiye özel olma hissini, bireyin aidiyet duygusuyla birleştiren bu proje kullanıcılara tamamen kendilerine ait bir kıyafet imkanı veriyor.

Görsel; monochōme