Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Perakende Satışın Bitmesi Hepimizi Özgürleştirecek”

“Perakende Satışın Bitmesi Hepimizi Özgürleştirecek”

Unreal Engine 4'ün kaptanı ve Epic Games'in CTO'su Tim Sweeney dijital satışı dört gözle bekliyor.

Unreal oyun motoru, Unreal serisi oyunları ve son dönemde Gears of War oyunları ile oyun sektöründe çok güçlü bir yeri olan Epic Games’in CTO’su Tim Sweeney, EDGE dergisi ile yaptığını ve Unreal Engine 4’ün sunacaklarından bahsettiği röportajında yeni nesil oyunların, yeni nesil pazar şartlarına da uyması gerektiğinden bahsetti.

“Oyun pazarı şu anda çok çok verimsiz. Televizyona reklam veriyoruz ki insanlar bilgisayarlarının başından kalkıp, mağazaya gidip, plastik bir disk alıp, eve gidip bunu tekrar bilgisayarlarına taksınlar. App Store’da en çok neyin sattığını görmek için televizyon reklamı izleyen var mı? Hem oyun geliştiriciler, hem de oyun yayıncıları olacak burada kendimizi büyük değişimlere hazırlamamız gerekiyor, gidecek çok yol var.”

“Ben dijital perakendenin azaldığı ve dijital satışın dominant olacağı zamanları keyifle bekliyorum. Bu satış şekilleri her büyüklükteki geliştiricinin yaratıcı, yeni ve hızlı oyun tasarımları, satış politikaları ve oyun fikirleri üretmesine imkan verecek.”