Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paranormal Activity

Paranormal Activity

Paranormal Activity 2008 Slamdance Film Festivalinde gosterilince buyuk bir yanki yapmis ve DreamWorks filmin orjinal kopyalarini toplatmisti. Filmi festivalde izleyenlerin disinda bu gune kadar hic kimse gormemisti cunku DreamWorks sinema tarihinin en iyi pazarlamasina basliyacak, insanlar WOM (Word of Mouth) yoluyla bu filmi efsanelistirecekti. Cloverfield’den dahada basarili bir pazarlama ile herkes bu filmi yaklasik 3 senedir bekler oldu. Filmin orjinali 2007 yilinda cekilmis ve heryerden toplatilmisti. Hatta eksisozluk’de bile herkes ovuyor ve konusuyordu.   Taaaki film gecen hafta oynamaya baslayincaya kadar.

DreamWorks 2008 yilinda Paranormal Activity’nin DVD sini Steven Spielberg’e izlemesi icin vermis fakat Spielberg filmi kendi evinde izlerken odasinin kapilari icerden kitlenmis ve disari cikamamisti. Sonunda cilingirci cagirarak odasindan cikan Steven Spielberg bunun uzerine DVD’yi cop torbasina koyarak DreamWorks’e geri vermisti ve evinden uzak tutmalarini istemisdi.

The Blair Witch Project filminden tam 10 yil sonra cekilen film dusuk butcesi ile ($15,000) ilk haftasinda 7M dolar yapmayi basardi! Paranormal Activity’nin iceriginden cok herkes filmin pazarlamasini konusuyor.  Ilk defa bir filmin kendi sitesine giderek filmi ‘DEMAND’ etmeniz ve boylece size yakin sinemaya getirmeniz gerekti. Yani Paranormal Activity’e cevrenizden yeterli istek gelmediyse film o sinemada oynamiyacakti. Peki bunu nasil yaptilar? Paranormal Activity sitesine girip zip kodunuzu girmeniz ve DEMAND tusuna basmaniz gerekti. Boylece zip kodunuza gore bir istek hatirasi cikartildi ve film en cok DEMAND gelen yerlerde oynamaya basladi. Eger bu istekler 1 milyonu asarsada Paranormal Activity nation-wide oynamaya baslayacakti. Tabiki bu rakam 2 gunde asildi.

Filme gelince: Tam anlamiyla berbat ve cok yavas ilerleyen ayni zamanda gereksiz espirilerle dolu bir gerilim filmi. Gercekcilik The Blair Witch filmi kadar tutturulmus olsada filmdeki yavaslik insani bayiyor. Evet evde cok garip seyler oluyor ve sizi geriyor fakat kapi oynamasina yada avize sallanmasina korkucaksiniz gidin derim. Paranormal Activity’nin sadece son 1-2 sahnesi sizi korkutuyor. Bunun icin sinemaya gidilirmi? Kesinlikle hayir!

Film ‘tavuk amerikalilara’ korkunc fakat bizim Turk insanina korkunc gelmiyecektir. Sinemada degilde DVD’de izlenir. 10 uzerinden 3.