Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Palette ile Mutluluğun Rengini Keşfet

Palette ile Mutluluğun Rengini Keşfet

Palette ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, üniversiteli kadınların, sanatın her alanında yer almalarını desteklemek amacıyla bir araya geldi.

Palette ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), üniversiteli kadınların sanat alanında güçlü bir yer edinmelerine destek olmak amacıyla altı kadın sanatçı ile bir araya geldi. Damla Sönmez, Derya Sensoy, Eda Zamanpur, Esra Ruşan, Gizem Akdağ ve Şebnem Bozoklu’nun çizdiği tablolar, kadınların kendilerini özgürce ifade etmesini desteklemek amacıyla düzenlenen bir davette sergilendi. Bu iş birliğiyle, Palette’nin renklerinden ilham alarak birbirinden farklı kadın portreleri yaratıldı ve eserler düzenlenen özel bir davette sergilendi. Müziklerine Anjelika Akbar’ın destek verdiği, sanatçıların portre üretim aşamalarını gösteren videolar tüm katılımcılarla birlikte izlendi. Davette Akbar, canlı piyano performansıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Davette konuşma yapan, Henkel Saç Bakım Kategori Müdürü Seda Satılmış, “Genç kadınları sanatta kendilerini özgürce ifade etmeye teşvik ederken, tüm kadınların mutluluğun rengini keşfetmesine katkı sağlamayı amaçladık. Bu projeyle Palette ve Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak üniversiteli kadınların sanatta daha güçlü bir yer edinmelerine destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Konda’nın da dahil olduğu projede, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Konda’nın gerçekleştirdiği araştırma, bu projenin temel gerekçelerinden biri olarak dikkat çekti. 2024 Üniversiteli Gençlerin İhtiyaçları Araştırması’na göre, “Gençlerin son dönemde en yoğun hissettiği duygu bunalmışlık, en az hissettikleri duygu ise hayattan keyif alma.”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, araştırma sonuçlarını aktarırken, “Elbette bu durumun sebepleri birçok faktöre bağlı. Ancak, sebepler farklı olsa da sonuçlar oldukça somut bir bunalmışlık, mutsuzluk tablosu olarak karşımıza çıkıyor. Bu tabloyu değiştirmek mümkün ve buna yürekten inanıyoruz. Amacımız, gençlerin yanında olmak, onların mutlu olmasını, hayallerine ulaşmalarını kolaylaştırmak ve onlara rehberlik etmek. Gençlere alan açarak onların sanatla kendilerini ifade edebilmesine katkı sağladıkları için Palette’ye bir kez daha teşekkür ediyorum,” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ünlü isimlerin yaptığı ilham verici portrelerin yanı sıra, portrelerden ilhamla tasarlanan çantalar ve sanatçıların asıl tabloları da TOG’un İyi Kalpler Dükkanı’nda satışa sunuldu. Satın alınan her çanta ve tablo, üniversiteli kadınların sanat projelerine katılımını desteklemek amacıyla öğrencilere katkı sağlıyor.

Ajans: The Planner Co.

Görsel: Palette