Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
oyun zamanı! world of goo

oyun zamanı! world of goo

Sabah iPhone haberinin yorumlarında oyun konusu açılmışken, bayram sonuna doğru keşfettiğim oyunu paylaşıyım.

Bu aralar sanırım algıda seçicilik yapıyorum ama fizik kurallarının olduğu oyunlar pek bir seviliyor (ya da ben seviyorum :P)

Evet dünden beri oynadığım ve akşam rüyamda bol bol yuvarlak toplar görmeme neden olan World of Goo. Oyunu aslında Wii’de almak için araştırırken gördüm ki hem Mac hem de PC için varmış.

Oyunun mantığı elastik toplarınız var ve siz onları birbirine bağlayarak verilen görevleri yapıyorsunuz (konu biraz daha derin ama kabaca böyle özetleyebilirim)

Bu arada oyunun “World of Goo Corporation” kısmında tüm oyun boyunca kazandığınız toplardan bir kule yapabiliyorsunuz. Benim kule şu anda 17.3 metrede. Bu 17 metrecik ile kule ile sıralamada 30.301’deyim.

Merak edenler ilk level’ı tam sürüm olan bu oyunu download edip bakabilirler. Bu arada oyunu internet üzerinden satın alabiliyorsunuz (Wii, PC ya da Mac farketmiyor hepsi 20$)

Bu arada oyunun müzikleri de ayrıca takdir edilecek kıvamda. Arada Lords of the Rings ve Tim Burton stopmotion film  müziklerini dinliyormuş gibi hissettim.

Son bir not: Bu oyun bana Tim Burton’un Stainboy çizgi filmlerini de hatırlattı (bazı ara çizimlerden ötürü)