Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomotiv Sektörüne Renk Geliyor

Otomotiv Sektörüne Renk Geliyor

Otomotivde belirli dönemlerde bir renk seçeneğinin hızla trend olup tüm modellerde kendini gösterdiğine şahit olmuşsunuzdur. Özellikle 1990'larda başlayan bu trend 2000'lere de damgasını vurdu ve uzun bir süre gri ve gümüş türevi renklerde otomobillerin hakim renk olmasına sebep oldu. 2011'de otomotiv sektörünün hakim boya tedarikçisi DuPont'un açıkladığı rakamlara göre gri, beyaz, siyah renkler satılan otomobillerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Son birkaç yılda ise beyaz renk trend oldu ve sadece yeni araç alanlar değil aracının rengini değiştirmek isteyen ve kaplama yaptırmayı tercih edenlerin de sıklıkla tercih ettiği bir renk haline geldi. 

Ancak beyazın da modası yavaş yavaş geçiyor gibi. Yakın zamanda lansmanı yapılan otomobilleri düşündününce gri, beyaz siyah gibi renklerin yerini daha canlı renklere bırakmaya başladığı görülüyor. Bu renkler arasında özellikle bakır-bronz rengi birbiriyle benzerliği olmayan birkaç modelde kullanılmaya başlandı. bakır-bronz kullanmayı tercih edenler arasında aklıma ilk gelen örnekler ise Volvo S60, Dacia Duster, Hyundai i30 ve makyajlanmış haliyle Ford Fiesta.


Yazının kapağındaki görsel ise Los Angeles Autoshow’da güncel trendin dışına çıkan renklere birkaç örnek. Fuarlarda çok sayıda farklı -ve canlı- rengin kullanılıyor olması, gelecekte trafikte daha renkli araçlar olacağının bir işareti gibi görünüyor diyor Jalopnik.