Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ön Yargıları Yıkarak Yanık Hastalarını Yalnızlıktan Kurtarın

Ön Yargıları Yıkarak Yanık Hastalarını Yalnızlıktan Kurtarın

TBWA\Paris tarafından Burns and Smiles için hazırlanan kampanya yanık yüzünden cildinde tahribat olan insanlara karşı ön yargıyı yıkmaya davet ediyor.

Fransa’da her yıl 10 bini ciddi olmak üzere 400 bin insan yanma yüzünden tıbbi müdahale görüyor. Bu insanlardan özellikle ciddi yanıkları bulunan ve cildinde tahribat oluşan hastalar görünüşlerinden dolayı çevrelerinde ön yargıya maruz kalıyor. Eskisi gibi sağlıklı günlerine kavuşmak için yoğun tedavi gören hastalar çevrelerinde oluşan ön yargı duvarlarını yıkmak için de çabalamak zorunda kalıyor.

Bakış açısını değiştirerek hastalara yardımcı olmak mümkün

Henüz dört yaşındayken bir kaza sonucu derisinde ciddi yanıklar bulunan Laurent Gaudens tarafından kurulan Burns and Smiles vücudundaki yanıklar sonucunda sosyal hayattan kopan ve gündelik hayatlarını istediği gibi yaşayamayan insanlara destek veriyor. Kurum, 16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Günü kapsamında gerçekleştirdiği farkındalık kampanyası “Mathéo” ile herkesi ön yargıları yıkmaya davet ediyor.

TBWA\Paris tarafından hazırlanan ve #SeeDifferent (Bakışını Değiştir) etiketi ile paylaşılan kampanya mağdurların iyileşme sürecinde onlara destek olarak yeniden sosyalleşmesine yardım etme misyonun bir parçası olarak ortaya çıktı. Bertrand Degove ve Fabrice Gobert tarafından yönetilen reklam filmi her genç gibi okula giden, spor yapan ve bir sevgilisi olan bir çocuğu merkeze alıyor. Moda ikonları tarafından çok beğenilmeyecek olsa bile kendine özgü tarzı olan kırçıllı kazağını filmde sürekli giyip çıkaran, yara izlerinin ötesinde hayattan zevk alan, arkadaşları ile takılan Mathéo tüm mağdurların mutlu bir şekilde gündelik hayatlarının yaşamasının gerekliliğine vurgu yapıyor.

Burns and Smiles yanık hastalarına destek oluyor

Burns and Smiles hizmetleri ile vücudundaki yanıklar yüzünden zorluklar yaşayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Kişisel gelişim koçları, sağlık ve güzellik uzmanlarını içeren etkinlikler, yardım fonları ve karşılıklı destekleyici yardım bu hizmetlerin arasında yer alıyor. Burns and Smiles görünür yanıklarından ötürü toplumdan soyutlanan kişilerin hayatlarının değişmesi için toplumun tutumunun öneminin altını çiziyor. Gerçekleştirdikleri kampanyalarla dikkat çekmeye ve kuruma fon sağlamaya çalışıyor.

Burns and Smiles geçtiğimiz yıl yine TBWA\Paris tarafından gerçekleştirilen farkındalık Cinema ile yanık hastalarının kedilerini toplumdan izole ederek nasıl bir yalnızlık yaşadıklarını gözler önüne sermişti.

Künye

Müşteri: Burns and Smiles
Ajans: TBWA\Paris
İdari Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
Sanat Yönetmeni: Léna Monceau, Julia Deshayes
Yapımcı: Lorraine Poincignon
Prodüksiyon Şirketi: WANDA
Yapımcı: Antoine Bagot
Yöneten: Bertrand Degove et Fabrice Gobert
SFX: Micka Arasco
Post Prodüksiyon : WANDA
Düzenleme: Cécile Dessertine
Ses Tasarım: TBWA\Else
Müzik ve Ses Yönetimi Olivier Lefebvre
Müzik: The Only Living Boy in New York

Görsel: Youtube