Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Olimpiyat Sezonunda Sportif Silüetlerle Cilt Kanserine Dikkat Çekmek

Olimpiyat Sezonunda Sportif Silüetlerle Cilt Kanserine Dikkat Çekmek

Melanoma Fund, sporcu silüetlerine benzeyen cilt kanseri lekelerini kullanarak yaz aylarında güneşten korunmayı ihmal etmenin tehlikelerine dikkat çekiyor.

2024 Paris Olimpiyatları, Fransa Bisiklet Turu (Tour de France), Wimbledon ve Euro 2024 neredeyse aynı anda gerçekleşirken; cilt kanserini önleme amacıyla kurulan Birleşik Krallık merkezli yardım kuruluşu Melanoma Fund, yaz aylarında güneşten korunmayı ihmal etmenin tehlikelerine dikkat çekmek için bunu bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Cilt kanseri, birinci evrede neredeyse %100 tedavi edilebilir olmasına rağmen, en ölümcül kanserlerden biri olmaya devam ediyor ve yalnızca Birleşik Krallık’ta yılda 2.300’den fazla ölüme neden oluyor. Kuruluşun Silhouettes adı verilen bu kampanyası, açık hava sporları meraklılarına faaliyetlerini güneş kremi ile eşleştirmelerini ve ciltlerini kontrol ettirmelerini hatırlatıyor. Reklam ajansı Neverland tarafından oluşturulan ve Clear Channel tarafından desteklenen bir dizi poster, görünüşte zararsız olan benlerin melanomlara (cilt kanseri lekelerine) dönüştüğünü ve her birinin bir sporcuya (futbol oyuncusu, yüzücü ve bisikletçi) benzeyecek şekilde şekillendiğini gösteriyor.

Açık hava sporu yapanlar için “güneşten korunun” çağrısı

Bu silüetler, cilt sağlığı konusunda farkındalık yaratma konusunda mücadele eden ve Sunguard elçileri olan profesyonel sporcular; Rosie Muggeridge, Christian Lawal ve Daniel Whittaker’ın yaptığı sporlara göre şekillendirilmiş. Görseller uzman cilt kanseri cerrahı Siva Kumar ile ünlü fotoğrafçı James Day’in iş birliği sayesinde hazırlanabilmiş.

Siva Kumar, “Açık havada aktif olmanın sağlık açısından pek çok faydası olmasına rağmen, pek çok sporcu güneşten korunmayı ihmal ederek aldıkları ölümcül riski hafife alıyor. Açık hava sporları sırasında güneş koruyucu kullanmamanın ölümcül olabileceğini vurgulayarak, güneşten korunmanın önemini vurgulamayı, melanomun erken önlenmesine ve tespit edilmesine yardımcı olmayı ve hayat kurtarmayı amaçlıyoruz.” diyor.

Erken Teşhis Kurabiyeleri

Görsel: Melanoma Fund