Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
OK Go’dan İlgi Çekici İçerik Üretimi Dersi: I Won’t Let You Down

OK Go’dan İlgi Çekici İçerik Üretimi Dersi: I Won’t Let You Down

Müzik grubu OK Go, video kliplerindeki yaratıcı çizgiyi ilerletmeye devam ediyor.

OK Go, müzik endüstrisi içinde Indie – Power Pop türleri arasında kendine rahat bir koltur ayırmayı başardı. Değişen Indie müzik sahnesinde birkaç yıl önce Two Door Cinema ClubBombay Bicycle Club ve Foals gibi Ingiliz grupların popüleritesi yüksekti. Bu gruplar yeni albüm yayınladıkça ve o dönemin dinleyici kitlesinin ilgisi değiştikçe bu gruplar da olgunluk dönemlerine sevk edildi.

Grup, yayınladığı 4 albüm ve 7 EP kaydını 14 yıla yayıyor. Kariyerlerindeki istikrarı ve belirledikleri müzikal çizgiyi görebiliyoruz. OK Go, yaratıcı içerikleri ve farklı dijital teknikleri videolarında kullanıyor. Bu ilgileri yeni de değil. 2007 yılında yayınladıkları Here It Goes Again videosu, en iyi müzik videosu dalında Grammy ödülüne layık oldu. WTF? isimli parçalarının videosunda ise Microsoft Solitaire’deki gibi hareket eden cisimler glitch (dijital bozulma) efektiyle arka arkaya gelmeye devam ediyordu.

Dün yayınladıkları son videoları, I Won’t Let You Down parçaları için çekilmiş. Video, Honda’nın tek tekerlekli bisikleti olan U3-X ile açılıyor ve grup üyeleri video boyunca bisikletlerinden inmiyor. Bununla beraber büyük bir koreografi kullanılarak şemsiyelerin ahengini görüyoruz. İçerik üretimi konusunda sürekli olarak kendini değiştiren ve geliştiren OK Go, ortaya çıkardığı prodüksiyon ve kurgu ile izleyicilerinin gönlündeki yerini perçinledi.

Görsel; Youtube