Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
O Çamaşırlar Yıkanacak!

O Çamaşırlar Yıkanacak!

Tide için Saatchi & Saatchi New York tarafından hazırlanan yeni kampanya çamaşırların iyi yıkanmasının neden şart olduğunu esprili ve samimi filmlerle anlatıyor.

Saatchi & Saatchi New York’tan Tide deterjan için esprili bir kampanya geliyor. Kampanya filmlerinde çamaşırların neden iyi yıkanması gerektiğiyle aniden yüzleşen insanların hikayeleri anlatılıyor.

Filmlerden biri farklı havlu kullanma alışkanlıklarına değiniyor. Herkes havluya sadece elini yüzünü kurulamakla kalmıyor tabii…

Filmlerden bir diğeri günümüz trendlerinden Airbnb konusuna el atmış. Evini kiralayan kadının misafirlerin evden ayrıldıktan sonra yükledikleri fotoğraflara bakarken bornozunu farketmesiyle o bahsettiğimiz yüzleşmeyi yaşaması anlatılmış.

Havuz partisi konseptli film ise kız arkadaşının ya da nişanlısının ailesinin “havuza gir” teklifine ne cevap vereceğini bilemeyen damat adayını içeriyor. Ailenin herkese ödünç verdiği yedek mayo fikri pek cazip olmasa gerek.

Havuz partisinin devamında, o yedek mayo giyiliyor ve o havuza giriliyor. Daha önce mayoyu ödünç alan Dave isimli bir arkadaşın bir takım havuz alışkanlıklarına değiniliyor.


Filmler komik oldukları kadar da gerçek… Bu gerçek duruş, filmlerin biraz da oyuncuların doğaçlamasına bırakılmış olmasından kaynaklanıyor. O rahatsız anlardaki tepkiler çok doğal ve samimi olmuş bu nedenle.

Filmler Tide’ın klasik sloganına bağlanıyor: If it’s gotta be clean, it’s gotta be Tide! (Temiz olacaksa Tide olmalı!) Tide’la mı olur bilmem ama kampanya insanı bir anda çamaşır yıkama isteğiyle dolduruyor.

Görsel: Youtube