Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
No Good Deed Filmi’nin Twitter’da Yaptığı Etkileşimli Oyun

No Good Deed Filmi’nin Twitter’da Yaptığı Etkileşimli Oyun

Filmin tanıtımı için 2 seçenekten birini tercih ederek parça parça kendi videonuzu oluşturuyorsunuz.

No Good Deed, ABD’de 12 Eylül’de gösterime girecek olan bir gerilim filmi. Kadrosunda Idris Elba ve Taraji P. Henson gibi sağlam oyuncular bulunduran fim, gösterim tarihi yaklaşırken Twitter üzerinden daha önce görmediğimiz bir tanıtım aktivitesini hayata geçirdi: Tweet to Escape!

Bir sonraki aksiyona okuyucunun karar vererek, ona göre ilgili sayfadan devam ettiği interaktif kitaplardan okumuş muydunuz çocukken? Filmin tanıtımı için yapılan proje de bizleri Twitter’da benzer bir deneyime ortak ediyor.
Filmin Twitter hesabından gönderilmiş bir video ve o videodaki eyleme karşı yapacağımız iki farklı terchi, hikayenin başlangıç noktası (videolar sadece Twitter üzerinden görüntülenebiliyor).

https://twitter.com/NoGoodDeedMovie/statuses/504811781894598656

Ben ilk yıl ayrımında “kağıya yanıt ver” seçeneğinden gittiğim için sonraki bağlantıda karşıma çıkan video da bu hikayenin devamını getirecek şekilde gelişti.

Çok kısa (yaklaşık 10 sn kadar) videolarla devam ettiği için zaman kaybetmeden devam edilebilen oyunda aslında yavaş yavaş kendi oluşturduğumuz bir fragmanı izlemeye başlıyoruz.

Bundan sonrasını araya girmeden ekliyorum:

Twitter’a video ekleme özelliği sayesinde gerçekleşebilen proje, kısa ve basit olmasıyla ve tüketiciyi zaman geçirdiği sosyal medya ortamından koparmaya çalışmamasıyla zamanın ruhunu iyi yakalamış gibi göründü bana.

Filmin fragmanını da izleme zamanı geldi artık: