Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Viral Ölmedi, Allianz’la Yollarda Yaşıyor

Viral Ölmedi, Allianz’la Yollarda Yaşıyor

Uzun zamandır reklam sektöründe bir işe viral dememiştik ki AllianzYolda filmi karşımıza çıkıverdi.

Reklam sektöründe “viral” isteyen müşteri artık bir iç şaka konusudur. Neredeyse 10 yıl öncesinin internet dinamiklerinin doğurduğu ve bir döneme damgasını vuran, sahte mi gerçek mi belli olmadan yayılan ve markaya inceden hizmet eden bu kategori için ödül vermek de gittikçe zorlaşmaya başladı. Çünkü artık sosyal medyada her iş saniyeler içinde yayılabiliyor, özellikle “viral” bir film çekilmesine gerek yok, hatta artık her işin, film olsun ya da olmasın bir viral yayılma performansı göstermesi bekleniyor.

İşte bu ahval ve şerait içinde Allianz’ın acil yol yardımı mobil sitesini tanıtmak için Pure New Media ile gerçekleştirdiği video internetlere bomba gibi düştü. Evet, belki filmin yayılmasında pek de havalı olmayan “fenomenlerle yayarız” yöntemi kullanıldı, belki filmde yepyeni ve inovatif dijital teknolojiler ya da uçan kaçan dronlar yok; ama kullandığı yöntemleri son dönemde bu kadar başarıyla uygulayabilmiş başka bir kampanya da yok.

Takip edebildiğimiz kadarıyla film Facebook’ta 1,6 milyon takipçili Kemal Ekşioğlu ve Paylaşımları sayfası üzerinden paylaşılmaya başlandı. Twitter’da birçok dev takipçili hesap ise içinde markanın bandının görünmediği 30 saniyelik farklı bir spotu yayınladılar. Bu haber yazıldığında Twitter mobil üzerindeki Türkiye Trending Topic listesinde içinde Berke kelimesi geçen 4 binden fazla tweet atılmıştı bile.

Film ve hikayesi milyonlarca kişiye ulaştığında bu milyonların hepsi de allianzyolda.com üzerinden konum bildirerek anında çekici çağırabileceklerini öğrenmiş olmayacaklar belki, ancak emin olun 2 gün içerisinde bu filmin gerçek olmadığı ve bir reklam olduğunu önden duyurmak isteyen yorumcular sayesinde Allianz’ın hanesine ciddi bir bilinirlik yazılacak.

Filmin bu başarısında sağlam kurgusunun yanında efsane oyunculuklar ve özellikle Berke’nin gözlüğü düşürmesi üzerine kız arkadaşının tepkisinin büyük payı var. Reklam tarihimize şimdiden kazınan nefis cümleler:

– Berke, gidiyo, tampon gidiyo!

– Ya Berke ya! Gözlüğünü düşürmüşsün…

– Canavarlar!

Künye:

Reklamveren: Allianz Worldwide Partners
Marka Yetkilisi: Şirin Vargün (Allianz Sigorta), Oğuz Can Şahin (Allianz Worldwide Partners)
Reklam Ajansı: Pure New Media
Medya Planlama Ajansı: Zer
Yaratıcı Yönetmen: Öncü Doğu Gürsoy
Yaratıcı Ekip: Hazar Uyar, Özlem Nahçivani, Duygu Burunsuz, Kasım Koç
Strateji: Alper Türktaş
Sanat Yönetmeni: Tayfun Tekin, Gizem Kuşçu
Müşteri İlişkileri: Batuhan Süzer, Selçuk Seymen
Sosyal Medya Ekibi: Osman Aydın, Can Yelen, Sinem Savaş, Müge Murat
Prodüksiyon Ajansı: Mama Prodüksiyon
Yönetmen: Halit Aktı

Görsel: Facebook