Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Çadıra Dönüşen Yağmurluk

Nike’den Çadıra Dönüşen Yağmurluk

Nike’nin hafif ve çok katmanlı yağmurluğu Metamorph Poncho, aynı zamanda kamp çadırı olarak işlev görüyor.

Metamorph Poncho, açık ve koyu gri olmak iki farklı renk tonuna sahip katmanlardan oluşan bir panço. Önden fermuarlı, su geçirmez ve kapüşonlu olan giysi aynı zamanda modern bir pelerine de benziyor. Kapüşon kısmı ise astronot giysilerini anımsatıyor. Makinede yıkanabilen bu giysi, katlanabilir direklerini taşıyan sırt çantası benzeri bir cebe sahip.

Giysiyi yağmurluktan çadıra dönüştürmek için kullanıcıların pançoyu düz bir şekilde yatırması ve direkleri basit bir çadır veya güneşlik oluşturmak için kanatlara yerleştirmesi yeterli. Direkleri taşıyan cep, çadır kurulduktan sonra üst tarafa asılabilen ekstra bir yağmur örtüsüne dönüşüyor. Metamorph Panço, çadırın kurulmasına yönelik entegre talimatlar da içeriyor.

Sürdürülebilir malzemelerden yapıldı

Sürdürülebilir malzemelerle üretilen Metamorph Poncho, Nike ISPA koleksiyonun bir parçası. Pamuk ve “en az” %75 oranında geri dönüştürülmüş plastik elyaf karışımından yapılmış. Ayrıca kullanılmayan balık ağlarından ve eski halılardan yapılmış geri dönüştürülmüş naylon da kullanılan malzemeler arasında. Nike neden bu malzemeleri kullandığını şöyle açıklıyor: “Geri dönüştürülmüş naylondan yapılmış malzemelerin kullanıldığı giysiler, işlenmemiş naylona kıyasla karbon emisyonlarını yüzde 50’ye kadar azaltıyor.”.

Ürünle ilgili diğer detayları buradan inceleyebilirisiniz.

Londra’daki Royal College of Art öğrencileri de bu türden çok işlevli bir giysi tasarlamıştı. Elbette Nike’ninki bundan çok daha kullanışlı ve şık görünüyor.

Mülteciler İçin Çadıra Dönüşen Giysi

Görsel: Nike