Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mülteciler İçin Çadıra Dönüşen Giysi

Mülteciler İçin Çadıra Dönüşen Giysi

Mülteciler düşünülerek tasarlanan giysi, gerektiğinde bir çadıra ya da uyku tulumuna dönüşebiliyor.

Londra’daki Royal College of Art (Kraliyet Sanat Koleji) öğrencilerinin Suriyeli mültecileri düşünerek tasarladığı giysi, giyildiğinde kapüşonlu, uzun ve kolsuz bir yağmurluk görünümünde. Çok amaçlı tasarım, ihtiyaç anında içine bir yetişkin ve bir çocuğun sığabileceği büyüklükte bir çadıra ya da uyku tulumuna dönüşebiliyor.

Şu anda Kickstarter’da fon arayışında olan tasarımın üretimi için gerekli miktar toplandıktan sonra en erken önümüzdeki Haziran ayında dağıtımına başlanması planlanıyor.

“Giyilebilir Barınak”, hızlı bir biçimde çadıra dönüşebilmesinin yanında, giyildiğinde sıcak tutan ve su geçirmeyen bir malzemeden yapılmasıyla da yolda mültecileri koruyacak şekilde tasarlanmış. Üründe kullanılan Tyvek isimli malzeme aynı zamanda dayanıklı, yumuşak, hafif ve hava alabiliyor. Tyvek’e izolasyon için maraton koşucularının kullandığı Mylar isimli malzeme eşlik ediyor. Tasarım, mültecilerin yükleri de düşünülerek geniş ceplere sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Gönüllü sağlık organizasyonu olan Doctors of the World’den Nick Harvey ürünle ilgili olarak, özellikle kışın kötü hava koşullarında sokaklarda kalan mülteciler için tam anlamıyla ihtiyaç görüp görmeyeceğiyle ilgili şüpheleri olduğunu ancak tasarımın yine de evsizler için ya da festivallere katılan gençler için iş görür olabileceğini belirtiyor.

Görsel; Anne Sophie Geay, Royal College of Art